Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul, despre sistarea tranzitului de gaze către Ungaria prin Ucraina

© Sputnik / Alexey Maishev / Accesați arhiva multimediaКомплексная реставрация Большого Каменного моста
Комплексная реставрация Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920, 01.10.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Dmitri Peskov nu vede nicio încălcare a sistării tranzitului de gaze rusești către Ungaria prin Ucraina.
Rusia își îndeplinește pe deplin toate obligațiile care îi revin în temeiul actualelor contracte de gaze, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov.
Ungaria și Gazprom au semnat un nou contract pe 27 septembrie pentru furnizarea de 4,5 miliarde de metri cubi de gaz pe an în următorii 15 ani. Inclusiv 3,5 miliarde de metri cubi de gaz pe an va veni prin Serbia (de la „Fluxul Turcesc” - Turkish Stream) și 1 miliard - prin Austria.
"Federația Rusă continuă să își îndeplinească toate obligațiile care îi revin în temeiul contractelor existente", a spus Peskov, răspunzând la întrebarea dacă aprovizionările maghiare încalcă acordul privind conservarea tranzitului ucrainean.
"Pretenții în adresa Rusiei au fost și vor fi, majoritatea acestor revendicări, după cum știm, sunt destul de politizate, dar principalul lucru în această situație este că rămânem fideli obligațiilor noastre", a spus Peskov, răspunzând la întrebarea dacă Kremlinul consideră că această situație poate provoca probleme cu proiectul Nord Stream 2.
Ministerul ucrainean de Externe a declarat că Kievul este dezamăgit de decizia Ungariei de a semna un nou contract pe termen lung cu Gazprom pentru furnizarea de gaze ocolind Ucraina și consideră că este în detrimentul relațiilor bilaterale ucraineano-maghiare.
Secretar general al Guvernului, Andrei Spînu - Sputnik Moldova, 1920, 01.10.2021
Economie
Spînu - Prețul la gazele naturale crește astronomic
Kievul intenționează să se adreseze Comisiei Europene din cauza contractului dintre Ungaria și Federația Rusă pentru furnizarea de gaze care ocolește Ucraina. Ulterior, șeful Operatorului GTS din Ucraina, Serghei Makogon, a declarat că Kievul așteaptă o reducere semnificativă sau încetarea completă a tranzitului de gaze către Ungaria prin Ucraina.
Fluxul de știri
0