Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sute de saci cu deșeuri, adunați în urma acțiunii de salubrizare a albiei râului Bâc

© Sputnik / Anatolii KiriakОчистка реки Бык
Очистка реки Бык - Sputnik Moldova, 1920, 03.10.2021
Abonare
Sute de saci cu deșeuri s-au adunat sâmbătă în urma acțiunii de salubrizare a albiei râului Bâc, lansată de Primăria Chișinău. La curățarea râului au participat în jur de 800 de persoane.
CHIȘINĂU, 3 oct - Sputnik. Sâmbătă, 2 octombrie, autoritățile municipale au desfășurat acțiunea de salubrizare a albiei râul Bâc. Astfel, la curățarea râului au participat reprezentanții preturilor de sector, ai întreprinderilor municipale, cei din sectorul asociativ, agenți economici, tineri, voluntari și simpli cetățeni, care au colectat circa 1500 de saci cu deșeuri.
Astfel, au fost colectate deșeuri menajere, plastic, sticlă, metal, hârtie, textile, precum și deșeuri vegetale. Totodată, în perimetrul albiei râului Bâc, angajații subdiviziunilor municipale de salubrizare au cosit iarba.
Potrivit Primăriei, participanții au fost repartizați pe sectoare de-a lungul albiei râului Bâc, pe tronsonul str. Ismail - str. Lunca Bâcului, fiind asigurați cu măști de protecție, mănuși și pungi. Totodată, s-au format grupuri mici pentru a se respecta măsurile de protecție împotriva COVID-19.
Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2021
Politică
Ion Ceban, în vizită la Buzău: Ne mândrim cu oamenii noștri frumoși și talentați
Sâmbătă, 2 octombrie, oamenii au ieșit la curățenie și în sectoarele în care locuiesc. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul Ion Ceban a scris că marea curățenie va continua, iar pe lângă acțiunile de salubrizare urmează să fie plantați arbori la sfârșitul acestei luni.
„Mulțumesc tuturor celor care au participat, mă bucur că oamenii răspund pozitiv la astfel de apeluri benefice. Doar prin implicare colectivă vom amplifica responsabilitatea noastră față de mediu. Astfel încât aceste acțiuni de curățenie să se transforme într-un stil de viață”, a scris Ion Ceban.
Amintim că Primăria a dat startul Campaniei de salubrizare de toamnă a teritoriului municipiului Chișinău, iar aceasta se desfășoară începând cu 20 septembrie și până pe 30 noiembrie.
Fluxul de știri
0