Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ion Ceban, în vizită la Buzău: Ne mândrim cu oamenii noștri frumoși și talentați

Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2021
Abonare
Primarul municipiului Chișinău anunță că a lansat ”Zilele Chișinăului la Buzău” și că formatul unui asemenea eveniment este total nou pentru municipalitate. Ce spune despre eveniment.
BUCUREȘTI, 16 sept – Sputnik. Zi importantă pentru Buzău și Chișinău: astăzi a debutat festivalul ”Zilele Chișinăului la Buzău”.
Evenimentul este organizat de Primăria municipiului Chișinău, Pretura sectorului Botanica, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Buzău.
”Formatul unui astfel de eveniment este total nou pentru municipalitate. Alături de noi sunt, artiști, pictori, meșteri populari, scriitori și toți oamenii care știu să creeze frumosul, să pună în valoare și să transmită din bogăția tradiției noastre”, spune primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, prezent la Buzău.
La primul eveniment, la Galeriile de artă ale Centrului Județean a avut loc lansarea expoziției de pictură a Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova.
Tot aici, a fost o frumoasă expoziție a costumelor populare din Republica Moldova.

”Ne mândrim cu oamenii noștri frumoși și talentați”, a punctat primarul Ion Ceban.

Festivalul ,,Zilele Chișinăului la Buzău" se desfăşoară în perioada 16 - 18 septembrie în diferite locații.
Evenimentul are drept scop susținerea culturii ca motor al dezvoltării sociale și economice prin promovarea patrimoniului și a imaginii capitalei Republicii Moldova.
În cadrul festivalului sunt prevăzute o serie de evenimente culturale susţinute de artişti: sunt organizate concerte, expoziţii ale meşterilor populari, ateliere de pictură, lansare de carte, iar evenimentul îşi propune să pună în valoare muzica populară şi uşoară autentică, a adăugat Ion Ceban.
La această ediţie, vor susține câteva concerte în aer liber Orchestra de muzică populară ,,Fraţii Advahov", Ansamblul de muzică uşoară ,,Alex Calancea Band", Ansambul etnofolcloric ,,Plăieșii" și Ansamblul de muzică ușoară ,,Vali Boghean Band", Surorile Osoianu, Mihai Ciobanu, Zinaida Julea, Nicolae Paladi, dar și alți oameni de valoare din Republica Moldova.
ambuteiaj - Sputnik Moldova, 1920, 13.09.2021
Societate
Ceban s-a întâlnit cu Revenco: Cum poate fi rezolvată problema ambuteiajelor în Capitală
”De menţionat că recent Primăria Chișinău (Pretura sectorului Botanica) au semnat un acord de cooperare cu judeţul Buzău din România. Acordul are ca prioritate asigurarea schimbului de experienţă și de bune practici pentru o activitate eficientă a autorităţilor administraţiei publice locale şi organizarea de activităţi comune cu caracter social, cultural şi sportiv”, a explicat Ion Ceban.
Primarul municipiului Chișinău a subliniat că, pe lângă prioritățile acordului, se evidențiază susţinerea reciprocă pentru realizarea proiectelor investiţionale, precum şi dezvoltarea bunelor practici între autorităţi.
”Ne bucurăm de această colaborare frumoasă!”, a punctat Ceban.
Fluxul de știri
0