Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Expert: Prețul la gaz nu va mai fi mai mic de 300 de dolari pentru o mie de metri cubi

© Sputnik / Mihai CarausGaz
Gaz - Sputnik Moldova, 1920, 03.10.2021
Abonare
Vara următoare prețul la gaz va scădea puțin, dar nu va cădea sub 300 de dolari pentru o mie de metri cubi. De această părere este angajatul Agenției de Informații pentru Petrol și Gaze Alexandr Hurșudov.
CHIȘINĂU, 3 oct - Sputnik. Specialistul a declarat în studioul Sputnik Moldova că era previzibil că prețurile la gaz vor crește puțin în această perioadă, pe motiv că după trei ierni calde a venit una rece, iar acum se așteaptă o a doua iarnă friguroasă. Alexandr Hurșudov a oferit o prognoză pentru prețul gazului care ne așteaptă în anul 2022 și a invocat exemplele Statelor Unite și Europei.
„Prețul gazului se va stabiliza, adică nu va fi de 900 de dolari la o mie de metri cubi. Până în vară, prețul gazului în Europa va ajunge la 300 - 400 de dolari, cu siguranță nu va fi mai mic, din cauza că prețul la gaz în SUA la fel s-a triplat, iar producția s-a oprit”, a precizat expertul.
Газовая плита - Sputnik Moldova, 1920, 02.10.2021
Economie
Expert: Ce trebuie să facă Guvernul pentru a obține un preț bun la gaz
Specialistul a menționat că Statele Unite ale Americii au construit centrale electrice pe gaz, pe resursele pe care le operează. Acum au început să exporte gaze în Asia de Sud-Est, iar acest fapt lipsește Statele de rezervele sale.
Alexandr Hurșudov susține că, peste câțiva ani, costul gazului va începe să scadă - în Norvegia deja scade treptat - și apoi va rămâne Qatarul, de unde este departe de a fi livrat. De aici și apare costul gazului - 350 de dolari la o mie de metri cubi, precizează specialistul.
Fluxul de știri
0