Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Criza energetică va duce la creșterea prețurilor la produsele alimentare - expert

© Sputnik / Mihai CarausSupermarket
Supermarket  - Sputnik Moldova, 1920, 03.10.2021
Abonare
Criza gazelor naturale din Europa ar putea genera creșteri ale prețurilor la produsele alimentare și nu doar, consideră unii experți.
CHIȘINĂU, 3 oct - Sputnik. Prețurile record ale gazelor naturale în Europa ar putea genera scumpiri ale altor bunuri și servicii, relatează ФАН cu referire la agenția Prime.
Costurile producătorilor europeni sunt în creștere din cauza crizei gazelor naturale. Acest lucru ar putea duce la prețuri mai mari.
Creșterea prețului combustibilului albastru a afectat negativ producătorii chinezi de ceramică, sticlă și ciment. În Brazilia, gazele scumpe au afectat proprietarii de case din cauza tarifelor crescute la utilități.
„În viitorul apropiat, prețurile la alimente, îmbrăcăminte, aparate electrocasnice din lume vor crește, totul va crește în preț”, prezice Vasili Koltașov, directorul Institutului noii societăți.
Secretar general al Guvernului, Andrei Spînu - Sputnik Moldova, 1920, 01.10.2021
Economie
Spînu - Prețul la gazele naturale crește astronomic
Benzina și motorina ar putea crește în preț, dar această creștere nu va fi bruscă, este convins Dmitri Ianin, șeful consiliului de administrație al Confederației Internaționale a Societăților de Consum (KonFOP).
Iar docentul Departamentului de Finanțe și Prețuri al Universității Economice din Rusia Plekhanov Maria Dolgova consideră, la rândul său, că valoarea electronicelor și mașinilor poate crește cu 10-15%, deoarece majoritatea acestor bunuri sunt importate. Expertul se așteaptă, de asemenea, la o creștere a prețurilor la îmbrăcăminte și încălțăminte de 5-10%.
Fluxul de știri
0