Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decis! Salarii cu peste 50% mai mari pentru unii angajați în medicină

© Sputnik / Mihai CarausActivitatea SAMU Botanica
Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova, 1920, 01.10.2021
Abonare
Parlamentul a decis majorarea salariilor pentru unii angajați ai sistemului medical.
CHIȘINĂU, 1 oct - Sputnik. Salariile personalului administrativ-gospodăresc din cadrul instituțiilor medico-sanitare, încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, se vor majora. Astfel, de la 1 noiembrie, această categorie de angajați ai sistemului vor primi salarii majorate cu 57%. Deputații au votat în prima lectură, proiectul de modificare al Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală. În urma modificărilor, muncitorii necalificați vor primi de la 2 470 de lei la 3 840 de lei. Pentru muncitorii calificați salariul va constitui 5 040 de lei, de la 3 240 de lei stabilit anterior.
Марш сторонников Блока коммунистов и социалистов - Sputnik Moldova, 1920, 01.10.2021
Politică
PSRM și PCRM vor participa împreună la alegerile locale din Bălți
Pentru specialiștii cu studii superioare încadrați în aceste instituții, salariu va fi majorat de la 5 850 lei la 9 090 lei. De asemenea, se preconizează acordarea unui supliment la salariu pentru personalul antrenat în acordarea asistenței medicale pacienților infectați cu noul tip de coronavirus. Noile reglementări prevăd și acoperirea cheltuielilor pentru serviciile spitalicești pentru pacienții diagnosticați cu COVID-19.
Secretar general al Guvernului, Andrei Spînu - Sputnik Moldova, 1920, 01.10.2021
Economie
Spînu - Prețul la gazele naturale crește astronomic
Conform estimărilor realizate de autorii proiectului, pentru majorarea salariilor personalului administrativ-gospodăresc din instituțiile medico-sanitare vor fi necesare 45 846,4 de mii lei, pentru ultimele două luni ale anului 2021.
Fluxul de știri
0