Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Motivul principal pentru care președintele Sloveniei a venit în Moldova

© AP Photo / Darko VojinovicBorut Pahor
Borut Pahor - Sputnik Moldova, 1920, 01.10.2021
Abonare
Președintele Sloveniei a anunțat că unult din principalele motive pentru care a venit în Republica Moldova este sprijinul pentru Guvern.
CHIȘINĂU, 1 oct – Sputnik. Principalul motiv pentru care ar fi venit președintele Republicii Slovenia în Republica Moldova ar fi sprijinul pentru președintele Maia Sandu și pentru reformele pe care urmează să le implementeze Guvernul de la Chișinău.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 01.10.2021
Politică
Sandu: Avem nevoie de sprijinul partenerilor externi
Borut Pahor a afirmat în cadrul briefingului după întrevederea cu președintele Maia Sandu că vizita sa la Chișinău urmărește inclusiv „perspectiva europeană a Republicii Moldova”.
„În măsura în care Slovenia și Uniunea Europeană vă pot sprijini în realizarea reformelor, puteți să vă bazați pe noi”, a declarat președintele Sloveniei.
Cu referire la Summitul Parteneriatului Estic, care va avea loc în decembrie, Borut Pahor a precizat că țara sa va încerca să facă un pas înainte în perspectivele Parteneriatului Estic, în condițiile în care Slovenia va deține președinția Consiliului Uniunii Europene.
Permis de conducere - Sputnik Moldova, 1920, 26.09.2021
Politică
Permisele de conducere moldovenești ar putea fi recunoscute în Slovenia și Turcia
„Ne vom strădui să facem un pas înainte în ceea ce privește perspectivele Parteneriatului Estic. Considerăm că numai așa putem să asigurăm pace și bunăstare atât în Uniunea Europene, cât și în țările vecine”, a remarcat Borut Pahor.
Amintim că președintele Sloveniei, Borut Pahor, întreprinde o vizită oficială în Moldova, în perioada 1-2 octombrie. Acesta are programate mai multe întrevederi.
Fluxul de știri
0