Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu: Avem nevoie de sprijinul partenerilor externi

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 01.10.2021
Abonare
Președintele Maia Sandu a făcut declarații de presă după întrevederea cu președintele Sloveniei.
CHIȘINĂU, 1 oct - Sputnik. Pentru a realiza agenda de transformare internă avem nevoie de sprijinul partenerilor externi. Declarația a fost făcută de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, după întrevederea cu președintele Republicii Slovenia, Borut Pahor, care efectuează o vizită de lucru la Chișinău în perioada 1-2 octombrie.
„În acest sens suntem recunoscători pentru deschiderea Sloveniei de a susține agenda de reforme. Aceste transformări oferă mai multe posibilități de transformare dintre țările noastre”, a precizat președintele Maia Sandu.
Aceasta a mai spus că digitalizarea serviciilor publice este o prioritate pentru Guvernul de la Chișinău, iar Slovenia este o autoritate recunoscută în regiune la acest capitol.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 30.09.2021
Moldova și Rusia
Cât de sinceră este dragostea Maiei Sandu pentru Rusia
În context, Sandu spune că o direcție de colaborare ar fi schimbul de experiență cu Centrul Digital din Slovenia și Centrul Internațional de Cercetare în domeniul inteligenței artificiale de la Ljubljana. Șeful statului a mai spus că discuția celor doi oficiali s-a referit și la instruirea în continuare a specialiștilor moldoveni din domeniul finanțelor. Ce ține de colaborarea economică dintre cele două state, Maia Sandu a precizat că există un potențial semnificativ de creștere a schimburilor comerciale.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2021
Politică
Maia Sandu: Germania - unul dintre partenerii principali ai Republicii Moldova
Șeful statului a mai spus că vizita omologului său din Slovenia este într-un moment oportun, întrucât Republica Slovenia deține în acest moment președinția Consiliului Uniunii Europene.

„Uniunea Europeană este partenerul strategic, politic și economic al Republicii Moldova. Contăm în acest sens pe sprijinul Sloveniei în aprofundarea dialogului cu Uniunea Europeană”, a declarat Maia Sandu.

Totodată, Sandu a precizat că Republica Moldova este interesată de aprofundarea cooperării în cadrul Parteneriatului Estic. La final, Maia Sandu a precizat că vizita președintelui Sloveniei are loc într-un an jubiliar atât pentru țara noastră cât și pentru Slovenia întrucât ambele țări marchează 30 de ani de independență. Președintele a mai spus că ambele țări sunt mici și ambele exportă vin și miere. Iar Slovenia este un exemplu de urmat pentru Republica Moldova, pentru bunăstarea oamenilor.
Майя Санду и президент Польши Анджей Дуда - Sputnik Moldova, 1920, 28.09.2021
Analize și opinii
Pe cine Sandu vrea să-l facă procuror general în locul lui Stoianoglo
Fluxul de știri
0