Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Frauda bancară: Fost deputat PD și soția acestuia, puși sub învinuire

© AP Photo / Charlie NeibergallМолоток судьи
Молоток судьи  - Sputnik Moldova, 1920, 01.10.2021
Abonare
Procuratura Generală anunță punerea sub învinuire a fostului democrat Vladimir Andronachi.
CHIȘINĂU, 1 oct – Sputnik. Fostul deputat al Partidului Democrat, Vladimir Andronachi, soția sa și juristul de încredere al familiei au fost puși oficial sub învinuire. Într-un comunicat emis de Procuratura Generală, se menționează că aceștia sunt învinuiți de comiterea escrocheriei și spălării de bani, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesul unui grup criminal organizat.
Banca de economii - Sputnik Moldova, 1920, 02.07.2021
Societate
Doi contabili, învinuiți de implicare în „frauda bancară”: Au spălat miliarde de lei
În urma unor percheziții efectuate pe 23 septembrie, Procuratura Anticorupție, de comun cu Serviciul de Informații și Securitate, au descoperit fapte de spălare de bani de către mai multe grupuri criminale organizate, fiind sustrase aproximativ 32 de milioane de lei de la Banca de Economii, sub falsul pretext al unei pretinse investiții efectuate la respectiva instituție financiar-bancară.

„Potrivit probatoriului, acțiunile infracționale ale celor trei au culminat la etapa finală a Fraudei Bancare, adică în intervalul 24-27 noiembrie 2014”, mai scrie procuratura.

Procuratura Anticorupție a aplicat sechestru pe bunurile celor trei, iar în urma perchezițiilor au fost ridicate suporturi electronice, documente, bani, precum și alte obiecte relevante pentru anchetă.
Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2021
Politică
Stoianoglo s-a întâlnit cu procurorul general al Rusiei: Au discutat despre frauda bancară
La demersul procurorilor, magistrații au eliberat pe numele fostului deputat un mandat de arestare în contumacie, cu anunțarea lui în căutare internațională. Soția și juristul acestuia sunt cercetați în libertate, având interdicția de părăsire a țării.
Fluxul de știri
0