Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Prețul cu care a cumpărat Moldova vaccinul Pfizer este secret - detalii

© REUTERS / DADO RUVICPfizer - Biontech
Pfizer - Biontech - Sputnik Moldova, 1920, 30.09.2021
Abonare
Republica Moldova urmează să achiziționeze vaccinurile Johnson&Johnson și Moderna din milioanele pe care le va împrumuta.
CHIȘINĂU, 30 sept – Sputnik. Prețul plătit de Republica Moldova pentru un vaccinul anti-COVID-19 Pfizer nu poate fi divulgat. Precizarea a fost făcută de ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, prezentă la ședința de astăzi a Parlamentului. Potrivit acesteia, prețul secret este o condiție a contractului negociat de autoritățile de la Chișinău cu Compania americană.
„Fiind implicată în procesul de negociere pe care țara noastră l-a avut cu Pfizer, nu pot să deschid această cifră, deoarece ministerul Sănătății la acea etapă a semnat un acord confidențial despre preț, noi, Republica Moldova, am procurat acest vaccin cu un preț extraordinar de mic, pe care noi putem să ni-l permitem”, a declarat Nemerenco.
Ministrul Sănătății a fost întrebată de deputatul fracțiunii Șor, Marina Tauber, de ce autoritățile intenționează să achiziționeze vaccinurile Johnson&Johnson și Moderna din milioanele pe care le va împrumuta după ratificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare privind Proiectul „Răspuns de Urgență la COVID-19 – finanțare adițională”.
Valuta EURO, bancomat - Sputnik Moldova, 1920, 30.09.2021
Politică
Moldova se împrumută din nou: Aproape 25 de milioane de euro
Mai mult, Tauber a precizat că din informațiile furnizate de secretarul de stat de la Ministerul Sănătății, anume datorită acestui credit, Republica Moldova va avea prețuri preferențiale anume la aceste tipuri de vaccin. În replică, Nemerenco a precizat că prețuri preferențiale putem avea la momentul dat doar prin intermediul Platformei COVAX. Aceasta a mai spus că discuții directe cu companiile privind prețuri preferențiale la vaccin sunt aproape imposibile.
Pfizer - Biontech - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2021
Societate
Pfizer spune că vaccinul poate fi administrat și copiilor
Amintim că la începutul verii, Republica Moldova a procurat 700 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19 produs de compania BioNTech / Pfizer.
Fluxul de știri
0