Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pfizer spune că vaccinul poate fi administrat și copiilor

© REUTERS / DADO RUVICPfizer - Biontech
Pfizer - Biontech - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Pfizer spune că vaccinul este sigur și eficient pentru copiii cu vârste cuprinse între 5-11 ani.
CHIȘINĂU, 20 sept - Sputnik. Vaccinul COVID-19 Pfizer-BioNTech s-a dovedit a fi sigur și eficient pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, a declarat compania într-un comunicat, potrivit RIA Novosti.
La studiile clinice Pfizer au participat 2.268 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Două treimi dintre participanți au primit două doze de medicament la distanță de 21 de zile, iar restul au primit un placebo.
„Răspunsul imun al participanților care au primit o doză de 10 mcg este comparabil cu cel al participanților la studiul anterior Pfizer-BioNTech pentru persoanele cu vârste între 16-25 și care au primit o doză de 30 mcg ... Vaccinul COVID-19 a fost bine tolerat, cu efecte secundare în general similare cu cele observate la participanții la grupa de vârstă 16-25 ”, a declarat compania într-un comunicat.
Compania intenționează să depună rezultatele cercetării la autoritățile de reglementare, cum ar fi Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), pentru a obține aprobarea pentru administrarea vaccinului la copii.
Anterior, BioNTech, care a dezvoltat vaccinul COVID-19 împreună cu compania americană Pfizer, și-a exprimat speranța că va primi aprobarea pentru vaccinul său destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, producția unui astfel de medicament fiind deja pregătită.
Compania a subliniat că până la sfârșitul anului sunt de așteptat și date privind studiul vaccinului destinat copiilor de la șase luni.
Fluxul de știri
0