Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Notarul lui Vladimir Plahotniuc a fost reținut în Belgia și urmează să fie extrădat

© Sputnik / Mihai CarausЗадержание
Задержание - Sputnik Moldova, 1920, 28.09.2021
Abonare
Olga Bondarciuc în vârstă de 44 de ani, care activa în calitate de notar și acționa în interesele organizației criminale, create și conduse de către Vladimir Plahotniuc, a fost reținută în Belgia și urmează să fie extrădată.
CHIȘINĂU, 28 sept - Sputnik. Inspectoratul General al Poliției anunță că luni, 27 septembrie, Olga Bondarciuc a fost reținută în Belgia, ca urmare a acțiunilor întreprinse de Interpol și a partenerilor de peste hotare. Potrivit IGP, în data de 22 aprilie 2020, oamenii legii au trimis o solicitare către Interpol pentru a o anunța în căutare internațională pe Olga Bondarciuc.
Lei - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2021
Societate
Aproape 11 milioane din banii lui Plahotniuc au fost recuperați de stat
În comunicatul de presă al IGP se menționează că femeia activa în calitate de notar și acționa în interesele organizației criminale, create și conduse de către Vladimir Plahotniuc, fiind pusă sub învinuire pentru comiterea falsului în acte publice și declarație mincinoasă.
Ulterior, în data de 4 iunie 2021, Bondarciuc a fost anunțată în căutare internațională în vederea arestării și extrădării, fiind emis mandat judecătoresc de către Judecătoria Chișinău (sediul Ciocana). Notarul a fost reținut în Belgia și tot ieri, autoritățile belgiene au confirmat arestul Olgăi Bondarciuc. Aceasta urmează a fi extrădată autorităților.
Fluxul de știri
0