Oameni in etate - Sputnik Moldova, 1920
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Aproape 11 milioane din banii lui Plahotniuc au fost recuperați de stat

© Sputnik / Mihai CarausLei
Lei - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
ARBI a transferat în custodia statului aproape 11 milioane de lei din frauda bancară, al căror beneficiarul este Vlad Plahotniuc.
CHIȘINĂU, 15 sept – Sputnik. Pe conturile trezoreriale au ajuns mijloace bănești în valoare de 10,8 milioane de lei, care se aflau pe conturile bancare ale unei societăți comerciale autohtone. Potrivit Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, mijloacele bănești au fost sechestrate anterior, în cadrul investigațiilor privind frauda bancară, beneficiar efectiv al acestora fiind Vladimir Plahotniuc.
Potrivit ARBI, transferarea mijloacelor bănești în custodia statului va asigura conservarea valorii precum și integritatea acestora, sporind transparența în procesul de recuperare a mijloacelor bănești, sustrase de BC Banca de Economii SA, BC Banca Socială SA și BC Unibank SA”, menționează CNA într-un comunicat.
Veaceslav Platon - Sputnik Moldova, 1920, 14.06.2021
Societate
Veaceslav Platon a fost achitat în dosarul fraudei bancare
Agenția a sechestrat până în prezent bunuri în valoare de 3 047 253 995,65 MDL, în delegațiile parvenite în cadrul dosarelor penale sub denumirea generică „frauda bancară”. La această etapă, pe conturile trezoreriale, gestionate de Agenție, sunt plasate echivalentul a 75 457 593,88 MDL, care au fost sechestrate de ARBI și organele de drept din țară. Procesul de recuperare a acestora va fi finalizat odată cu emiterea unor decizii de confiscare de către instanțele judecătorești.
Fluxul de știri
0