Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul a comentat reacția Kievului la contractul Gazpromului cu Ungaria

© Sputnik / Alexey Maishev / Accesați arhiva multimediaКомплексная реставрация Большого Каменного моста
Комплексная реставрация Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920, 28.09.2021
Abonare
Contractul privind livrarea gazului nu încalcă legile, Ucraina nu are dreptul să se amestece, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitrii Peskov.
BUCUREȘTI, 28 sep - Sputnik. Contractul privind livrarea gazului încheiat cu Federația Rusă garantează Ungariei aprovizionarea cu gaz fiabilă și ritmică, nu încalcă drepturile și normele internaționale ale nimănui și aproape nimeni, inclusiv Ucraina, nu are dreptul să se amestece în relațiile comerciale și economice, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitrii Peskov.
Ungaria și Gazprom au semnat luni un nou contract. Vorbim despre livrări către Ungaria de 4,5 miliarde de metri cubi de gaz anual în următorii 15 ani. Inclusiv 3,5 miliarde de metri cubi de gaz pe an vor fi furnizați prin Serbia și 1 miliard - prin Austria. Kievul intenționează să apeleze la Comisa Europenă din cauza contracutlui de furnizare a gazelor care ocolește Ucraina. Ministerul ucrainean de externe a declarat că acordul este în detrimentul relațiilor bilaterale ucraineano-maghiare.
Газовая плита  - Sputnik Moldova, 1920, 28.09.2021
Internațional
Prețul gazului în Europa a sărit peste o mie de dolari
Potrivit lui Peskov, reacția tăioasă a Kievului, nu merită careva acțiuni de răpuns.
"O astfel de reacție nu necesită careva acțiuni de răpuns. Punem în aplicare relațiile noastre bilaterale cu Ungaria. Vorbim despre un contract pe termen lung, care, de fapt, va garanta aprovizionarea fiabilă, previzibilă, regulată cu combustibil albastru către Ungaria și garantată , rute profitabile din punct de vedere economic. "- a declarat Peskov reporterilor.
El a subliniat că contractul nu încalcă drepturile nimănui.
"Aici nu sunt încălcate drepturile nimănui, aici nu sunt încălcate normele comerțului internațional și aproape nici o țară, inclusiv Ucraina, nu are dreptul să intervină în acest aspect al relațiilor ruso-ungare", a spus Peskov.
Fluxul de știri
0