Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Hai la curățenie: Primăria îndeamnă oamenii să se alăture la acțiunile de salubrizare

© Sputnik / Anatolii KiriakОчистка реки Бык
Очистка реки Бык - Sputnik Moldova, 1920, 28.09.2021
Abonare
După marea curățenie de săptămâna trecută, municipalitatea a decis să organizeze încă o acțiune de salubrizare, dar de această dată va fi curățată albia râului Bâc. Autoritățile îndeamnă oamenii să se alăture la acțiune.
CHIȘINĂU, 28 sept - Sputnik. Primăria Chișinău anunță că sâmbătă, 2 octombrie, vor fi organizate ample acțiuni de salubrizare a râului Bâc. În context, municipalitatea a îndemnat locuitorii Capitalei să se alăture inițiativei, iar organizatorii le vor oferi voluntarilor mănuși, pungi de gunoi și transport pentru evacuarea deșeurilor.
Totodată, șeful Direcției locativ-comunale și amenajare a precizat că acțiunea de plantare a arborilor pe teritoriul orașului, în cadrul campaniei de salubrizare, se va desfășura la sfârșitul lunii octombrie. În context, Ion Ceban le-a solicitat responsabililor să atragă în activitățile de înverzire reprezentanții misiunilor diplomatice, partenerii de dezvoltare, agenții economici, dar și alții.
Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2021
Societate
Ceban acuză partidul de guvernare de urmărire și șantaj: ”Nu îmi este frică”
Amintim că Primăria a dat startul Campaniei de salubrizare de toamnă a teritoriului municipiului Chișinău, iar aceasta se desfășoară începând cu 20 septembrie și până pe 30 noiembrie. Astfel, în prima săptămână, întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ, întreprinderile de prestări servicii locative, precum și locuitorii orașului au fost antrenați zilnic la lucrări în teritoriu, fiind colectate și evacuate deșeuri din curțile blocurilor de locuințe, de pe platformele de colectare a deșeurilor, din spațiile verzi, terenuri de joacă pentru copii, terenuri de fitness și altele. De asemenea, în cadrul lucrărilor au fost implicate zilnic circa 20 de utilaje (tractoare, basculante), fiind evacuate 149 de mașini cu deșeuri.
Potrivit Primăriei, în cadrul acțiunilor desfășurate de preturile de sector sâmbătă, 25 septembrie, cu participarea a circa 250 de persoane au fost curățate teritoriile albiei râulețului Durlești, dar și mai multe străzi din mai multe sectoare ale Capitalei. În rezultat, au fost evacuate 12 mașini de deșeuri. De asemenea, acțiuni de salubrizare a teritoriului au fost desfășurate și în cadrul instituțiilor de învățământ.
Fluxul de știri
0