Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Un asteroid de mărimea Statuii Libertății a trecut neobservat de NASA

© Pixabay / Pixabay / 470906Asteroid
Asteroid  - Sputnik Moldova, 1920, 28.09.2021
Abonare
Un asteroid de mărimea Statuii Libertății a trecut neobservat de NASA, relatează Daily Mail.
BUCUREȘTI, 28 sep - Sputnik. Un asteroid de mărimea Statuii Libertății a zburat aproape de Pământ și a trecut neobservat de NASA, relatează Daily Mail, citândul pe directorul Centrului pentru Studiul Obiectelor din apropierea Pământului, Paul Chodas.
Pe 16 septembrie, un corp ceresc numit 2021 SG s-a apropiat de Pământ cu 246 de mii de kilometri - aceasta este aproximativ jumătate din distanța până la Lună. Cu toate acestea, astronomii nu au aflat despre el decât a doua zi.
Potrivit lui Chodas, asteroidul a trecut neobservat din cauza unei orbite excentrice care se întinde de la Mercur până la centura de asteroizi, ocolind Marte.
NASA’s Ingenuity Mars Helicopter - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2021
Elicopterul NASA de pe Marte efectuează primul zbor într-un singur sens - VIDEO
Dimensiunile modelului 2021 SG variază de la 42 la 93 de metri, a zburat cu o viteză de 85 de mii de kilometri pe oră. Se menionează că diametrul său este de câteva ori mai mare decât cel al meteoritului căzut în vecinătatea Chelyabinskului în februarie 2013.
Fluxul de știri
0