Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cinci deputați au plecat la Strasbourg: Ce vor face

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Accesați arhiva multimediaAPCE
APCE - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2021
Abonare
O delegație a Parlamentului Republicii Moldova efectuează o vizită de patru zile la Strasbourg.
CHIȘINĂU, 27 – Sputnik. Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Pe agenda APCE este inclusă alegerea judecătorilor la CEDO, inclusiv un reprezentant din partea țării noastre.
„În cadrul sesiunii, vor fi aprobate de către Plen, împuternicirile delegației naționale a Moldovei la APCE. De asemenea, parlamentarii vor participa la prezentarea Raportului de activitate al Biroului și Comisiei permanente a APCE, în cadrul căruia se regăsește subiectul privind observarea alegerilor legislative anticipate în Republica Moldova”, informează serviciul de presă al Legislativului.
Totodată, oficialii de la Chișinău urmează să participe la o serie de întrevederi cu Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Rik Daems și coraportorii APCE pentru Republica Moldova.
Депутаты парламента Молдовы рассматривают вотум доверия правительству Гаврилицы - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2021
Politică
Natalia Gavrilița este la Bruxelles: Cu cine se va întâlni
Din componența delegației fac parte, Ion Groza, președintele delegației naționale la APCE. De asemenea, Republica Moldova este reprezentată de membrii delegației naționale la APCE, vicepreședinții Parlamentului, Mihail Popșoi și Vlad Batrîncea, precum și vicepreședintele Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Adela Răileanu și secretarul Comisiei drepturile omului și relații interetnice, Natalia Davidovici. Evenimentul se desfășoară în perioada 27-30 septembrie 2021, la Strasbourg, în format hibrid – online și cu prezență fizică.
Pașaportul de vaccinare UE - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2021
Rusia
Un senator rus a criticat la APCE ideea „pașapoartelor-covid”
Fluxul de știri
0