Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gavrilița vrea introducerea mecanismelor de șomaj parțial și tehnic

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPremierul Natalia Gavriliţa
Premierul Natalia Gavriliţa - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2021
Abonare
Prim-ministrul Republicii Moldova continuă șirul întrevederilor programate în cadrul vizitei de lucru la Bruxelles.
CHIȘINĂU, 27 sept – Sputnik. Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița a solicitat asistența partenerilor europeni pentru consolidarea unor mecanisme durabile de susținere a companiilor mici și mijlocii din Moldova, inclusiv prin introducerea mecanismelor de șomaj parțial și șomaj tehnic, astfel ca acestea să poată face față provocărilor din perioada pandemică.
Consiliul Europei - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2021
Politică
Natalia Gavrilița s-a întâlnit cu Președintele Consiliului European
Solicitarea premierului moldovean a fost făcută în cadrul întrevederii acesteia cu comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni.
„Expertiza țărilor care au aplicat astfel de mecanisme de protejare a locurilor de muncă va fi foarte utilă pentru țara noastră. Suntem pregătiți să adoptăm deciziile necesare pentru a beneficia pe deplin de implementarea Planului de redresare economică. Suntem încrezători că putem implementa un nou program de asistență macrofinanciară din partea UE, cu creșterea componentului de grant”, a declarat premierul.
Oficialii au abordat și subiecte ce țin de recuperarea banilor din frauda bancară, reformarea justiției, dar și reformele din domeniul vamal și cel fiscal. La fel, Gavrilița a vorbit despre importanța Parteneriatului Estic și Acordului de Liber Schimb Aprofundat, menționând că politicile Guvernului sunt orientate să dezvolte un model economic aliniat cu modelul economic european, axat pe digitalizare, eficiență energetică și economie verde.
Fadei Nagacevschi - Sputnik Moldova, 1920, 26.09.2021
Politică
Când pică Guvernul Gavrilița - Iată de spune Nagacevschi
De precizat, prin intermediul programului OMNIBUS MFA va fi rambursată și cea de-a doua tranșă a asistenței OMNIBUS în valoare de 50 de milioane de Euro, care va ajunge în Republica Moldova la începutul lunii octombrie.
Fluxul de știri
0