Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Expert: Conducerea Moldovei nu este independentă în relațiile cu NATO

© Photo : Facebook / Ministerul Apărării al Republicii MoldovaВоенно-транспортный самолет ВВС США доставил в Кишинев военную технику
Военно-транспортный самолет ВВС США  доставил в Кишинев военную технику - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2021
Abonare
O aeronavă de transport militar a Forțelor Aeriene SUA a aterizat pe aeroportul de la Chișinău, care a livrat echipament militar în valoare de 5 milioane de dolari pentru Armata Națională a Republicii Moldova.
Lotul de „asistență tehnico-militară” către Armata Națională a Moldovei de la NATO este o continuare a încercărilor de a atrage Moldova în sfera de interese a Alianței Nord-Atlantice, a declarat expertul militar rus Aleksander Hrolenko.
„Dacă vorbim despre existența unui anumit curs al armatei moldovenești în NATO, atunci nu există nicio îndoială. A fost desemnat acum mai bine de vreo zece ani în urmă. Chișinăul tinde cu insistență spre această organizație, precum și în UE. Au fost semnate documente relevante, au fost convenite acțiuni comune pentru următorii câțiva ani - de la participarea la manevre și instruirea personalului armatei moldovenești în instituțiile NATO până la acțiuni comune de politică externă”, a spus Hrolenko.
Cu toate acestea, potrivit expertului, Chișinăul, acționând în conformitate cu interesele Statelor Unite și NATO, dăunează propriilor sale interese naționale.
Hrolenko susține că asistența tehnică actuală de 5 milioane de dolari (jumătate din costul unui tanc modern) este minusculă chiar și pentru armata moldovenească. Cursul către NATO nu promite nici reînarmarea și nici consolidarea capacității de luptă a Armatei Naționale a Moldovei.
"De exemplu. Două decenii în NATO, țările baltice nu le-au adus niciun avion sau tanc personal. Și un alt factor important: miliarde de dolari cheltuiți pentru înarmarea armatei afgane, care au mers în gol. Aceasta este ceea ce NATO poate promite Moldovei și armatei sale", crede expertul militar rus.
Echipament militar din SUA - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2021
Politică
Echipament militar din SUA a ajuns în Moldova: Unde a fost distribuit
Din păcate, spune Hrolenko, vedem cum este condusă conducerea de la Chișinău. Președintele Sandu s-a întâlnit cu Dmitri Kozak și au convenit asupra unor acțiuni comune pentru eliminarea muniției din Transnistria, după care Sandu a mers în SUA și a vorbit cu fiul lui Soros.
,,Imediat își schimbă vectorul stării de spirit, îndată Sandu declară despre importanța ,,retragerii imediate a trupelor și armelor rusești din Moldova", menționează Hrolenko.
Maia Sandu la ONU - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2021
Politică
Maia Sandu, întâlnire discretă cu fiul lui Soros, la New York
Acest lucru, în opinia sa, vorbește despre lipsa completă de independență a actualei conduceri din Moldova.
Fluxul de știri
0