Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Echipament militar din SUA a ajuns în Moldova: Unde a fost distribuit

© Photo : Facebook / Ministerul Apărării al Republicii MoldovaEchipament militar din SUA
Echipament militar din SUA - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2021
Abonare
Un lot de echipament militar a ajuns în Republica Moldova din Statele Unite ale Americii.
CHIȘINĂU, 27 sept – Sputnik. Un lot de echipament militar din partea Guvernului Statelor Unite ale Americii în valoare de 5 milioane de dolari SUA a ajuns în Republica Moldova. Echipamentul militar este pentru Armata Națională, în scopul realizării Planului de dezvoltare și transformare a Armatei Naționale conform prevederilor Strategiei Naționale de Apărare și Pachetului Iniţiativei de Consolidare a Capacităţii de Apărare a Republicii Moldova.
Joe Biden și Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 04.09.2021
Analize și opinii
Expert: Care este scopul ajutorului militar de 60 de milioane oferit de SUA Ucrainei
Potrivit ministrului Apărării Anatolie Nosatîi, această acțiune reprezintă o continuate a reformelor sistemice inițiate de Ministerul Apărării al Republicii Moldova în anul 2018 în contextul realizării obiectivului de reformare și modernizare a sectorului de apărare și securitate din Programul de activitate a Guvernului Republicii Moldova în sprijinul eforturilor de dezvoltare a capabilităților militare și creștere a capacității operaționale a Armatei Naționale.
Miliatar biciclist - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2021
Societate
Călătorie cu năbădăi - cum a fost jefuit un militar al armatei moldovenești în România
Lotul de echipament militar va fi livrat în câteva tranșe până la finele anului curent, fiind distribuit în unitățile Armatei Naționale. Acesta este destinat sporirii capacității și interoperabilității pentru participarea la operațiuni internaționale de menținere a păcii.
Fluxul de știri
0