Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Un senator rus a criticat la APCE ideea „pașapoartelor-covid”

© AFP 2024 / JOEL SAGETPașaportul de vaccinare UE
Pașaportul de vaccinare UE - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2021
Abonare
Senatorul rus, medicul Vladimir Kruglîi, a criticat ideea introducerii pașapoartelor-covid la nivel internațional.

BUCUREȘTI, 21 apr – Sputnik. Membru delegației ruse la APCE, senatorul Vladimir Kruglîi s-a pronunțat împotriva implementării la nivel internațional al pașapoartelor-covid.

Президент США Джо Байден - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2021
De ce Biden are nevoie de expulzarea rușilor din Cehia?
„Subiectul pașapoartelor este unul foarte sensibil și trebuie să aibă un caracter depolitizat”, a declarat Kruglîi în cadrul sesiunii plenare a APCE din marți, în cadrul căreia parlamentarii au discutat despre oportunitate introducerii pașapoartelor-covid.

De asemenea, senatorul, care este și un medic emerit al Federației Ruse, a indicat asupra faptului că pașapoartele-covid trebuie să conțină doar informații medicale – tipul vaccinului, administrat pacientului și data vaccinării.

Astfel de pașapoarte ar urma să fie oferite tuturor celor care au fost vaccinați, au trecut testul pentru anticorpi sau au fost bolnavi, a adăugat Kruglîi. “Însă nu există un răspuns clar pe ce termen sunt eliberate astfel de pașapoarte, pentru că la un șir de cetățeni reacția imună durează doar o lună sau două, peste 10 la sută din cei imunizați nu dobândesc anticorpi”, a adăugat el.

Большой десантный корабль проекта 775 Александр Отраковский перед высадкой морского десанта на необорудованное побережье Чукотского моря в районе мыса Ванкарем в рамках маневров Восток-2018 - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2021
De ce Rusia își concentrează navele din mai multe flote la Marea Neagră
Totodată, introducerea pașapoartelor-covid ar putea încălca drepturile cetățenilor, care și-ar dori să călătorească, însă nu dispun de un astfel de document, a declarat senatorul.

De asemenea, el a amintit că unii cetățeni au contraindicații medicale pentru vaccinare.

Kruglîi a menționat că într-un șir de state cetățenii nu pot obține certificate de vaccinare, pentru că nu există o cantitate suficientă de vaccinuri. Totodată, ar putea fi vorba doar de vaccinurile aprobate în UE, în timp ce oamenii, de regulă, nu au posibilitatea de a alege preparatul.

“Toți acești factori pot fi priviți ca o încălcare a drepturilor omului, motiv pentru care nu putem susține introducerea pașapoartelor-covid”, a declarat senatorul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0