Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Alarmant: Numărul copiilor infectați cu COVID-19 a crescut

© Photo : Miroslav RotariSalon pentru copii
Salon pentru copii - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2021
Abonare
Numărul copiilor bolnavi de coronavirus este din ce în ce mai mare, iar în spitalul pentru copii din Chișinău au fost create locuri noi.
CHIȘINĂU, 27 sept – Sputnik. Numărul copiilor bolnavi de coronavirus a crescut alarmant. Spitalul pentru copii este arhiplin. Precizarea a fot făcută de primarul Chișinăului, Ion Ceban, în cadrul ședinței săptămânele a serviciilor municipale. Potrivit lui Ceban au fost deschise suplimentar încă 63 de locuri de tratament COVID-19 la Spitalul pentru copii Vitalie Ignatenco. Totodată, Ceban a precizat că în rândul cadrelor didactice din instituțiile municipale de învățământ din Chișinău a fost atins nivelul de imunitate colectivă.
Centrul COVID-19 Chișinău MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2021
Societate
Cod Roșu de COVID-19 în Capitală: Zonele de agrement își sistează activitatea
În context, primarul invită cadrele didactice din țară, care au fost nevoite să părăsească sistemul din cauza impunberii testării odată la două săptămâni din surse proprii, să vină să activeze în Chișinău.
„Stimați profesori, dacă ați plecat din sistem, să știți că noi avem mare nevoie în capitală de cadre didactice, de profesioniști. Așa că, vă așteptăm cu mare drag la Chișinău și dacă sunteți gata, noi suntem dispuși să vă angajăm în sistemul educațional. Am dispus că dacă avem astfel de solicitări, neapărat să fie examinate”, a menționat Ceban.
Primarul a mai spus că în cazul în care vor exista astfel de solicitări, aceste persoane vor beneficia de facilități ca și tinerii specialiști din domeniu care primesc lunar 1000 de lei pentru chiria unui apartament.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2021
Coronavirus
Peste 170 de localități din țară, sub cod roșu
Potrivit primarului municipiului Chișinău, în prezent, are loc procedura de licitație pentru a procura un lot suficient de teste și a asigura în continuare gratuit testarea la necesitate a profesorilor care încă nu sunt vaccinați.
„Important că dupa toate protocoalele OMS, în Chișinău avem atinsă imunitatea colectivă în rândul cadrelor didactie de peste 95%. Asta ne permite asigurarea procesului educațional în siguranță”, a mai spue Ion Ceban.
Trebuie precizat, municipalitatea a adresat o scrisoare către Ministerul Educației pentru revederea modelelor de activitate a instituțiilor școlare în municipiul Chișinău unde se atestă cea mai înaltă rată de vaccinare a cadrelor didactice, pentru ca elevii claselor 1-4 și celor absolvente să învețe cu prezență fizică. Un răspuns în acest sens încă nu a venit.
Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2021
Coronavirus
Noi reguli de acces în spitalele - Ce a decis Comisia municipală de Sănătate Publică
Fluxul de știri
0