Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cod Roșu de COVID-19 în Capitală: Zonele de agrement își sistează activitatea

© Sputnik / Mihai CarausCentrul COVID-19 Chișinău MoldExpo
Centrul COVID-19 Chișinău MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2021
Abonare
Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău a modificat regulile de prevenire a răspândirii coronavirusului în contextul alertei Cod Roșu.
CHIȘINĂU, 24 sept – Sputnik. Zonele de agrement și parcurile de distracție din municipiul Chișinău își sistează activitatea. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău, în contextul alertei Cod Roșu de COVID-19 pe teritoriul municipiului. Potrivit deciziei, organizarea evenimentelor private se permite cu participarea a cel mult 100 de persoane în spații interioare și 150 de persoane în spații exterioare cu asigurarea spațiului de deservire a unei persoane de cel puțin doi metri pătrați. La fel, fiecare persoană participantă va fi obligată să prezinte certificatul de vaccinare împotriva COVID-19.
Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2021
Coronavirus
E posibil lockdown total în Moldova - Iată când va fi luată decizia
Centrele de sport/fitness își vor organiza activitatea cu asigurarea unei suprafețe de cel puțin șapte metri pătrați pentru fiecare client, cu obligația prezentării certificatului de vaccinare. Se sistează antrenamentele de grup. Se sistează activitățile cluburilor de noapte, a ringurilor de dans, a evenimentelor în aer liber precum spectacole, concerte, festivaluri. Instituțiile de învățământ general vor activa in regim obișnuit, iar colegiile și universitățile vor activa în regim online.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2021
Coronavirus
Peste 170 de localități din țară, sub cod roșu
Potrivit raportului prezentat de Centrul de Sănătate Publică privind situația epidemiologică, cu tendința de agravare, în Chișinău incidența este de 283,7 de cazuri la 100 de mii populație, ceea ce înseamnă prezența nivelului de risc Alerta Cod Roșu.
Fluxul de știri
0