Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Nagacevschi: Guvernarea ar putea renunța la evaluarea externă a judecătorilor

© Sputnik / Mihai CarausFadei Nagacevschi
Fadei Nagacevschi - Sputnik Moldova, 1920, 26.09.2021
Abonare
Fostul ministru al Justiției, invitat în studioul Sputnik Moldova, a vorbit de semnalele pe care le primește guvernarea cu referire la procesul de reformare a justiției.
CHIȘINĂU, 26 sept – Sputnik. Republica Moldova a confirmat că este nevoie de intervenție urgentă în reformarea Justiției, care să corespundă stadartelor statului de drept și celor europene. Precizarea a fost făcută de fostul ministru al Justiției Fadei Nagacevschi, în studioul Sputnik Moldova.
Reforma justiției – va salva sau îi va aduce bile negre noii guvernări  - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2021
Video
Opinii: Reforma justiției – va salva sau îi va aduce bile negre noii guvernări?
Potrivit acestuia, confirmarea a fost prezentată în cadrul unei discuții la nivel înalt cu participarea ministrului Justiției, grupului ad-hoc al Consiliului Europei, reprezentanților Comisiei de la Veneția, dar și a reprezentanților Comisiei Europene.

„Deja se simte intervenția partenerilor pentru a aduce în câmpul normalității procedurile de reformare a ustiției”, a precizat Nagacevschi.

Fostul ministru mai spune că, dacă actuala guvernare nu vrea să se decrediteze, atunci va reveni la normalitate. Iar normalitatea ar însemna continuarea celor începute de fosta guvernare.
Sală de judecată - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2021
Societate
Comisiile parlamentare au aprobat proiectul Guvernului Chicu de reformare a justiției
„În ultimul raport al GRECO pentru Republica Moldova scrie negru pe alb: GRECO salută renunțarea de către Republica Moldova la proiectul de evaluare externă a judecătorilor și procurorilor. Toți partenerii externi insistă pe consolidarea instituțiilor deja existente și evaluarea, curățarea sistemului prin intermediul sistemelor existente după o eventuală consolidare a acestora”, a spus Fadei Nagacevschi.
Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2021
Politică
Stoianoglo s-a întâlnit cu procurorul general al Rusiei: Au discutat despre frauda bancară
În context, fostul ministru spune că neinițierea încă a evaluării externe a judecătorilor și procurorilor ar putea fi un semnal pe care îl primește noua guvernare de la partenerii externi, iar în final, aceasta ar putea renunța la această evaluare.
Maia Sandu la ONU - Sputnik Moldova, 1920, 26.09.2021
Editoriale
Restricțiile anticovid, bâta cu care Sandu lovește în Biserică
Fluxul de știri
0