Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații au numit un judecător la Curtea Supremă de Justiție

© Sputnik / Miroslav RotariCurtea Supremă de Justiție
Curtea Supremă de Justiție - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Abonare
Magistrata Aliona Miron a fost aleasă de deputați în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție.
CHIȘINĂU, 9 sept - Sputnik.În cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, deputații au votat numirea Alionei Miron în funcția de judecător la CSJ. Pentru candidatura acesteia au votat 56 de deputați.
Aliona Miron a fost aleasă în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție până la atingerea plafonului de vârstă, adică până la 65 de ani.
Justiție - Sputnik Moldova, 1920, 07.09.2021
Societate
Ion Muruianu a fost eliberat din funcția de judecător
În anul 2009, Aliona Miron a devenit judecător la Judecătoria Râșcani, municipiul Chișinău. Din anul 2017 și timp de doi ani a fost membru al Colegiului disciplinar al CSM. Din anul 2019, Aliona Miron a ocupat funcția de vicepreședinte interimar al Judecătoriei Chișinău, sediul Centru.
În septembrie 2020, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a propus Parlamentului Republicii Moldova numirea judecătorului Aliona Miron în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție, înaintând proiectul hotărârii, dar în octombrie demersul de retragere a actului administrativ prin care judecătoarea Aliona Miron a fost promovată la Curtea Supremă de Justiție a fost respins de de membrii CSM.
Fluxul de știri
0