Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procuratura Generală s-a adresat repetat Comisiei de la Veneția: Ce a solicitat

© Sputnik / Mihai CarausProcuratura Generală
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2021
Abonare
Procuratura a expediat o nouă solicitare Comisiei de la Veneția. Iată ce a cerut instituția.
CHIȘINĂU, 23 sept – Sputnik. Procuratura Generală s-a adresat repetat Comisiei de la Veneția să-și exprime opinia privind cât de corect este ca procurorul general să facă parte din Consiliul Suprem de Securitate.
Totodată, instituția cere Comisiei de la Veneția să ia atitudine față de presiunile politice la care este supusă Procuratura: "Procuratura Generală roagă Comisia de la Veneția să se pronunțe și sub aspectul inadmisibilității presiunilor politice în raport cu instituția, având în vedere argumentele care explică riscurile comportamentului politic neloial și impactul negativ ce-l comportă lipsa de colaborare onestă asupra separării puterilor în stat".
”Procuratura Generală optează pentru ca toate reformele, inclusiv mecanismul de evaluare, să se realizeze într-un cadru strict de legalitate, cu asigurarea principiului separării puterilor în stat, bazat pe un dialog corect și respect reciproc, astfel încât societatea să aibă încredere că toate măsurile întreprinse au obiective de bună-credință”, este menționat în comunicatul emis de Procuratura Generală.
Amintim că în data de 21 august, Procuratura Generală s-a adresat structurilor internaționale pentru a fi analizate modificările propuse de deputați cu privire la Legea Procuraturii.
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 21.08.2021
Politică
Procuratura s-a adresat structurilor internaționale: Ce a solicitat
În cadrul ședinței din 24 august a Parlamentului, deputații au votat în lectura finală proiectul ce prevede modificările la Legea Procuraturii, iar la 3 septembrie legea a fost publicată în Monitorul Oficial.
Conform proiectul de lege, evaluarea performanțelor procurorului general se va efectua de comisia specială, în baza unui Regulament. Această procedură nu va putea avea loc mai des decât o data în an.
Bucureștiul în pandemie - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2021
Societate
HoReCa, gata de a ieși la proteste în caz de sistare a activității
Fluxul de știri
0