Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații se întrunesc astăzi în ședință: Reducerea cotei TVA pentru HoReCa - pe agendă

© Sputnik / Mihai CarausȘedința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2021
Abonare
Mai multe proiecte de lege vor fi supuse examinării și votului de deputați în cadrul ședinței de astăzi.
CHIȘINĂU, 23 sept – Sputnik. Reducerea cotei TVA pentru HoReCa este unul din subiectele de pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Parlamentului. Potrivit inițiativei legislative înaintate de deputatul PAS Dumitru Alaiba, reducerea TVA pentru industria HoReCa, de la 12% la 6%, pentru perioada stării de urgență și stării de urgență în sănătate publică, ar putea să intre în vigoare la 1 octombrie. Asta în cazul în care inițiativa va primi votul deputaților.
bani - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2021
Societate
Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021 va fi modificată
În cadrul ședinței, deasemenea, deputații vor examina, în prima lectură, proiectul Codului transportului feroviar, precum și inițiativa legislativă privind crearea Autorității Feroviare.
Deputați în Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2021
Politică
Noi deputați în Parlament: Cine a venit în locul lui Gavrilița, Litvinenco și Spînu
La fel în prima lectură va fi examinat proiectul Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, aprobat în ședința de ieri a Guvernului. Potrivit documentului, angajaților transferați în alte funcții în urma reorganizării unor ministere li se va achita diferența de salarii. Pe ordinea de zi au fost inclus și proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la protecția socială suplimentară a unor categorii de populație.
Конституционный суд Молдавии - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2021
Politică
Încă o lege votată de fostul Parlament a fost declarată neconstituțională
În lectura a doua va fi dezbătut proiectul de lege pentru modificarea Legii privind Comisia Națională a Pieței Financiare și Legii concurenței, prin care se instituie noi mecanisme de control și de sancționare a conducătorilor unor autorități publice aflate sub control parlamentar.
Fluxul de știri
0