Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Noi deputați în Parlament: Cine a venit în locul lui Gavrilița, Litvinenco și Spînu

© Sputnik / Mihai CarausDeputați în Parlamentul Republicii Moldova
Deputați în Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2021
Abonare
Curtea Constituțională a validat astăzi mandatele candidaților supleanți de pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate, asta după ce mai mulți deputați au plecat din Parlament la Guvern.
CHIȘINĂU, 21 sept - Sputnik. Curtea Constituțională a validat mandatele de deputat ale candidaților supleanți de pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate Ana Calinici, Evghenia Cojocari, Boris Popa, Ana Oglinda, Dorel Iurcu.
Aceștia îi vor înlocui pe Natalia Gavrilița, Dumitru Budianschi, Sergiu Litvinenco, Andrei Spînu și Rosian Vasiloi, care au depus cereri de demisie, după ce au plecat la Guvern și fac parte din Cabinetul de miniștri sau din structurile controlate de Executiv.
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2021
Politică
PAS are un nou deputat în Parlament: Cine a venit în locul Zinaidei Popa
Natalia Gavrilița a devenit premier, fiind învestită în această funcție în data de 6 august 2021. Astfel, ea a renunțat la mandatul de deputat pentru a conduce noul Cabinet de miniștri. Împreună cu ea au plecat din Parlament Dumitru Budianschi, care a fost numit ministru al Finanțelor, Sergiu Litvinenco, care a devenit ministru al Justiției, Andrei Spînu, numit ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și Rosian Vasiloi, care a fost numit șef al Poliției de Frontieră.
Fluxul de știri
0