Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Militarii moldoveni, la exercițiul „Memorial General Grigore Baștan”

© Photo : Facebook / Ministerul Apărării al Republicii MoldovaВоенные учения в Румынии
Военные учения в Румынии - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2021
Abonare
Militarii moldoveni și cei români participă la un exercițiu comun desfășurat în România.
CHIȘINĂU, 22 sept – Sputnik. Militarii Armatei Naționale participă la exercițiul „Memorial General Grigore Baștan”, desfăşurat la Centrul de Perfecționare ISR, Parașutiști și JTAC „General-maior Grigore Baștan” din Buzău, România.
Militari americani, români și moldoveni desfășoară aplicații comune pe un poligon din Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2021
Societate
Foto: Militari americani, români și moldoveni desfășoară aplicații în Moldova
Astfel, în perioada 20-24 septembrie, parașutiști militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Jandarmeriei Române și din Armata Națională a Republicii Moldova se vor reuni în zece echipe pentru competiție.
Acces restricționat timp de trei zile pe șoseaua Hîncești, în legătură cu desfășurarea antrenamentelor pentru parada militară din 27 august - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2021
Coronavirus
Măsuri mai aspre în Armata Națională: Ce nu au voie să facă militarii
„Participanții concurează la diferite probe cum ar fi: executarea parașutărilor, parcurgerea unui traseu de 20 km, traversarea unui teren contaminat NBC, traversarea unui râu, acordarea primului ajutor și transportarea unui rănit, aruncarea grenadelor de mână de exercițiu, executarea tragerilor de precizie cu armamentul din dotare, în condițiile în care participanții vor avea asupra lor armament și echipament în greutate de 20 de kg”, informează Ministerul Apărării al Republicii Moldova.
Tanc - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2021
Editoriale
„Armata-2021”: Delegații din 97 de țări și contracte în valoare de 7 miliarde de dolari
Exercițiul „Memorial General Grigore Baștan” se desfășoară din anul 1986 și a ajuns la cea de-a 33-a ediție. În anul 2019, în fața Casei de Cultură din localitatea natală, Coșcodeni, Republica Moldova, a fost dezvelită o placă în memoria generalului-maior Grigore Baștan, devenind Cetățean de Onoare al acesteia, ocazie cu care 30 de parașutiști din Armata României și Armata Națională a Republicii Moldova, au efectuat salturi de la înălțime.
Fluxul de știri
0