Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

„Armata-2021”: Delegații din 97 de țări și contracte în valoare de 7 miliarde de dolari

© Sputnik / Vitaliy Ankov / Accesați arhiva multimediaTanc
Tanc - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2021
Abonare
Forumul internațional tehnico-militar „Armata-2021” promite să fie un nou triumf de înaltă tehnologie pentru industria de apărare a Rusiei și a aliaților săi strategici.
Expoziția este de mare interes pentru specialiștii din întreaga lume – participă delegații din 97 țări și există o posibilă continuare sub formă de livrări ale celor mai noi arme. Astfel, 45 de contracte rusești în valoare de aproape 7 miliarde de dolari se află la etapa finală de pregătire.
La Centrul de Expoziții „Patriot” din regiunea Moscova, la aerodromul „Kubinka”, pe poligonul „Alabino” se deschide, pe 22 august, al VII-lea Forum Internațional tehnico-militar „Armata-2021”. Zilele „închise” de lucru ale specialiștilor sunt 22 – 25 august. Pentru toți doritorii, este oferită vizita gratuită a standurilor, terenurilor și poligoanelor pe 26 – 28 august.
Șefii departamentelor militare vor conduce 34 din 97 de delegații străine. Pentru comparație, la Forumul „Armata-2020” au participat reprezentanți ai 92 de țări străine, inclusiv 18 delegații militare oficiale la nivel înalt.
Produsele sale militare și cu dublă utilizare vor prezenta aproximativ 1500 de întreprinderi din 13 țări – în total peste 20 de mii de exemplare.
Evenimente în formatul „Armata-2021” vor avea loc, de asemenea, în 26 de locații din 14 regiuni ale Rusiei și la bazele militare rusești din Abhazia, Armenia, Osetia de Sud, unde vor fi antrenate peste 300 de unități de echipament militar și special modern, 20 de nave și vase, aproximativ 70 de avioane și elicoptere.
Imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2021
Editoriale
Armata ucraineană 2021: nivelul de înarmare și capacitatea de luptă
Subiectele-cheie ale forumului sunt aviația de luptă, marina, armata robotică (inteligență artificială), medicina militară, construcția militară. Un program demonstrativ extins la poligoanele terestre, acvatice și aeriene va permite participanților la forum să confirme caracteristicile declarate (capacități de luptă) ale produselor lor în acțiune, amatorilor de echipamente militare – să primească plăcere, iar potențialilor cumpărători de armament – să aprecieze inovațiile.
Forumul este considerat o platformă unică pentru demonstrarea celor mai înalte realizări științifice și tehnologice – modele moderne și promițătoare de arme intelectuale și echipamente militare. Totodată, apar oportunități noi de integrare internațională în domeniul cooperării tehnico-militare.

Țările OTSC

Aliații strategici ai Rusiei, Belarus și Kazahstan, sunt activi în mod tradițional la Forumul „Armata-2021”, unde își desfășoară, în regiunea Moscovei, zeci de standuri cu mostre de înaltă tehnologie de produse militare și cu dublă utilizare.
Puterea complexului militar-industrial al Republicii Belarus este demonstrată de:
Fabrica de camioane militare cu roți de la Minsk, cunoscută în întreaga lume pentru platformele pentru Sisteme Mobile de Apărare aeriană și Trupe de Rachete cu Destinație Strategică Ruse
Uzina electromecanică Agat – producător de stații de releu radio, centre de comunicații mobile, posturi de comandă automatizate, mijloace speciale antiteroriste;
Biroul de proiectare „Display” cu monitoarele sale video indestructibile cu panouri LCD și computere portabile pentru funcționare în condiții climaterice severe;
Holdingul sistemelor "geoinformaționale" de control uimeste prin perfecțiunea sistemelor de control automat staționare și mobile pentru Forțele Terestre, Forțele Aeriene și Apărarea Aeriană, software și hardware pentru sisteme de control automatizate, sisteme de simulare a luptei, sisteme aeriene fără pilot;
arată demn și AGAT-SYSTEM, o întreprindere pentru producția de echipamente de comunicații militare digitale programabile și multifuncționale;
uzina aviatică 558 de reparare și modernizare a avioanelor Su-30, Su-27, Su-25, Su-22, MiG-29, elicoptere Mi-24, Mi-8 nu are egal în Europa de Est;
uzina 140 de instalații de reparare și modernizare a tancurilor este capabilă de minuni;
întreprinderea ATE-Engineering este cunoscută pentru producția de instrumente de diagnosticare automate, pentru sisteme de rachete de apărare aeriană, radare, sisteme de control automat (ACS) și sisteme de război electronic (EW).
Capacitățile industriei de apărare din Kazahstan sunt prezentate de:
compania Kazakhstan Engineering, care unește cele mai mari întreprinderi de construcție de mașini ce fac produse cu dublă utilizare, inclusiv nave de frontieră și vase;
uzina a 811-a pentru producția de UAV-uri și repararea echipamentelor pentru vehicule și avioane pe șenile;
principala uzină din Asia Centrală pentru reparația avioanelor uzina № 405,
„Tynys” – specializată în producția de componente și ansambluri pentru echipamente de aviație și echipamente de automatizare a aviației pentru avioane militare și elicoptere de design rusesc;
uzină Kirov, care produce peste 100 de tipuri de produse radio-electronice de înaltă tehnologie, inclusiv „calculatoare militare”, sisteme hardware și software „Strelok” și sisteme de control și gestionare a accesului;
întreprinderea de înaltă tehnologie „Steel Manufacturing” pentru producția de muniții pentru arme de calibru mic conform standardelor internaționale – până la 30 de milioane de runde de 9 mm Luger, 9 mm Makarov pe an;
întreprinderea „Kazahstan ASELSAN Engineering” de producție a articolelor electronice optice moderne și facilităților de comunicații.
Lista întreprinderilor din Belarus și Kazahstan a complexului militar-industrial este incompletă, participanții la Forumul Armata – 2021 din aceste republici ale uniunii sunt mult mai numeroși.

Tendințe și caracteristici

Accentul de bază la Forumul Armata-2021 se pune pe sistemele de arme robotizate de utilizare în aer, pe uscat și pe mare. Aceasta este o tendință mondială, deoarece în viitorul apropiat oamenii nu se vor mai afla pe prima linie a acțiunilor militare.
Devin tot mai actuale și dezvoltările arctice noi – expoziția prezintă echipamente pentru zona arctică: vehiculul TREKOL VEGA pentru zăpadă și mlaștină (cu anvelope de presiune foarte mică), sisteme de rachete antiaeriene Tor-A și Panțîr-SA adaptate pentru tundră, snowmobile militare A1 și TTM 1901-40 (cu încălzire în cabină). Mostre ale celor mai noi și mai avansate arme și echipamente militare sunt situate pe platformele și în pavilioanele centrului „Patriot”, terenul de antrenament „Alabino” și aerodromul „Kubinka” – cu o suprafață totală de peste 320.000 de metri pătrați.
Министр обороны РФ Сергей Шойгу - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2021
Ministrul rus al Apărării: Armata are cel mai ridicat procent de tehnică de luptă nouă
Amatorilor de „monștri necondiționați” le vor fi arătate, în premieră în spațiile forumului, trei vehicule de luptă pe platforma „Armata” – tancul T-14, vehiculul de luptă al infanteriei T-15 și vehiculul blindat de recuperare T-16 (mostre ale acestui echipament sunt testate în mod activ la terenul de antrenament „Kubinka”). De asemenea, atenția specialiștilor și experților de vehicule blindate va fi atrasă de cel mai nou vehicul de luptă aerian BMD-4M cu un sistem digital de control al focului din modulul Bakhcha-U și rachetele ghidate Arkan – capabile să distrugă țintele blindate inamice din poziții închise. Nu mai puțin atractiv este și portavionul blindat amfibiu multifuncțional capabil să meargă pe orice teren cu doi membri ai echipajului și 13 parașutiști la bord.
În regiunea Moscovei vor fi prezentate câteva dintre cele mai bune elicoptere de luptă, polivalente și militare din lume – Mi-35M și Mi-35P Phoenix, o versiune de export a elicopterului de atac Mi-28NE, Mi-26T2V (modelul nou va crește semnificativ mobilitatea unităților).
Tehnica și echipamentul militar pot fi analizate de către specialiști, care le pot testa în acțiune și chiar le pot achiziționa.
Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, și-a anunțat intenția la 18 august de a semna la forum 45 de contracte de stat în valoare de 500 de miliarde de ruble. Este vorba despre livrarea către trupele rusești a sistemelor robotizate Uran-14, sistemelor miniere la distanță, sistemelor de artilerie și celor grele de aruncare cu flacără, echipamente speciale pentru Forțele Terestre, tancuri T-90M. Adițional, vor fi semnate contracte pentru construcția navelor de recunoaștere și a vaselor de minare, pentru furnizarea și modernizarea aeronavelor, achiziționarea de arme de înaltă precizie.
Abonați-vă la canalul de telegram al observatorului militar Alexandr Hrolenko https://t.me/AKhrolenko
Fluxul de știri
0