Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine ar urma să beneficieze de indemnizații majorate

© Sputnik / Mihai CarausLei
Lei - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Abonare
Deputații au votat majorarea indemnizației lunare pentru participanții la lichidarea avariei de la Cernobîl. Astfel, persoanele cu dizabilități severe nu vor mai primi 500 de lei ca până acum, ci 80 la sută din pensia minimă pentru limita de vârstă.

CHIȘINĂU, 22 apr - Sputnik. Participanții la lichidarea avariei de la Cernobîl, imobilizați la pat, vor primi alocații majorate. Deputații au votat joi un proiect de lege în acest sens.

Молдавские леи - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2021
Politică
Indemnizații pentru bugetarii cu COVID vor fi acordate din Fondul de intervenție

Conform proiectului, persoanele cu dizabilități severe, imobilizate la pat, din rândul participanților la lichidarea avariei de la Cernobîl vor beneficia de o alocație lunară de 80 la sută din pensia minimă pentru limita de vârstă. Astfel, alocația nu va mai fi de 500 de lei, așa cum este acum, ci va ajunge la aproape o mie de lei, susține autorul proiectului, deputatul socialist Vladimir Odnostalco.

Potrivit lui, indemnizația va crește în fiecare an, odată cu indexarea pensiei minime pentru limita de vârstă. Proiectul a fost votat în cea de-a doua lectură, iar legea va intra în vigoare de la 1 septembrie 2021.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0