Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ministerul Sănătății vrea să-i lipsească de indemnizații pe medicii nevaccinați

© Photo : Miroslav RotariMedic
Medic  - Sputnik Moldova, 1920, 11.09.2021
Abonare
Lucrătorii medicali care refuză să se vaccineze ar putea să rămână fără indemnizațiile oferite de stat în legătură cu riscurile de îmbolnăvire cu COVID, inclusiv cei decedați în lupta cu infecția.
CHIȘINĂU, 11 sept – Sputnik. Ministerul Sănătății din Moldova a propus pentru dezbateri publică un proiect de Hotărâre a Guvernului potrivit căruia lucrătorii medicali care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19 nu vor putea beneficia de indemnizații în caz de infectare.
Maraton-rapel de vaccinare cu Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 08.09.2021
Coronavirus
Avem sau nu decese după vaccinare: Ce spune ANSP
În opinia autorităților, în condițiile în care lucrătorilor medicali le-a fost asigurat accesul universal la vaccin, aceștia constituind grupul țintă prioritar pentru vaccinare și fiind prima categorie pentru care vaccinul a fost disponibil, refuzul de a se imuniza trebui să atragă după sine anumite responsabilități.
Amintim că valoarea indemnizației unice de la stat pentru personalul medical în cazul infectării cu noul tip de coronavirus este de 16 mii de lei.
”Vaccinarea împotriva COVID-19 constituie măsura eficientă de prevenire și reducere a riscului de îmbolnăvire. Odată ce a fost asigurat și în continuare se asigură, accesul universal la vaccin pentru toți angajații sistemului de sănătate, lucrătorii medicali care evită sau refuză administrarea vaccinului, nu se vor mai încadra în categoria celor eligibili pentru a beneficia de indemnizația oferită din partea statului în legătură cu expunerea la riscul de îmbolnăvire”, este menționat în nota informativă a proiectului, publicată pe site-ul instituției.
De asemenea, proiectul de modificare a legii prevede că indemnizația în valoare de o sută de mii de lei nu va fi acordată nici în cazul decesului lucrătorului medical infectat cu noul coronavirus, dacă acesta nu a fost vaccinat.
Fluxul de știri
0