Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A pretins mită pentru un permis de conducere, dar iată ce a pățit

© Sputnik / Mihai CarausPermis de conducere
Permis de conducere - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2021
Abonare
Riscă până la șase ani de pușcărie după ce a pretins mită pentru un permis de conducere. Potrivit CNA, bănuitul este un polițist din Edineț.
CHIȘINĂU, 21 sept – Sputnik. Un polițist din Edineț a fost reținut de CNA după ce ar fi luat mită pentru a ajuta o persoană să obțină permisul de conducere.
Mai exact, bărbatul ar fi extorcat și primit 900 de euro și 6180 de lei, sub pretextul că poate organiza procesul de eliberare a unui permis de conducere, de la etapa de școlarizare și până la eliberarea propriu-zisă a carnetului auto de categoria C și E.
Un bărbat, strivit de o mașină la Edineț - Sputnik Moldova, 1920, 18.09.2021
Accidente
Edineț: Un bărbat, strivit de o mașină în timp ce se odihnea pe un scaun la poartă
Inițial, polițistul ar fi susținut că poate determina persoane publice din cadrul Secției Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto din Edineț să elibereze un permis de conducere, fapt pentru care ar fi primit 700 de euro. După care, acesta ar mai fi cerut încă 6180 de lei pentru a aranja înscrierea candidatului la o școală auto, astfel încât acesta să nu frecventeze orele. Iar, alți 200 de euro ar fi fost primiți pentru a organiza urgentarea eliberării actelor confirmative de școlarizare și susținerea cu succes a examenului intern la școala auto.
Drept urmare, în această dimineață tânărul a fost reţinut pentru 72 de ore. Actualmente, omul legii este cercetat penal de ofițerii anticorupție și procurori, într-un dosar pornit pe trafic de influență.
Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o amendă de până la 150.000 de lei sau până la 6 ani de închisoare.
Пробки в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2021
Editoriale
În trei ani nu mai mișcă nimeni - colaps total în Chișinău. Sandu și Gavrilița tac
Fluxul de știri
0