Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Participanții la Adunarea Generală a ONU trebuie să arate că sunt vaccinați

© Sputnik / Caraus MihaiDrapel
Drapel - Sputnik Moldova, 1920, 17.09.2021
Abonare
Șoc la ONU: toţi liderii şi diplomaţii care participă la Adunarea Generală a organizației, de la New York, vor trebui să prezinte dovada vaccinării împotriva COVID-19
BRUXELLES, 17 sept – Sputnik. În perioada 21 la 27 septembrie are loc, la New York, Adunarea Generală a ONU, iar regulile orașului prevăd ca toți participanții trebuie să arate că sunt vaccinați anti-COVID.
Într-o scrisoare din 9 septembrie, primăria democrată a New Yorkului l-a informat pe preşedintele Adunării Generale, Abdulla Shahid, că toţi delegaţii care vor să intre în incinta Naţiunilor Unite vor trebui să prezinte dovada vaccinării.
Comisarul pentru sănătate al oraşului, Dave Chokshi, a subliniat că amfiteatrul Adunării Generale este "un centru de convenţii" supus aceloraşi reguli ca majoritatea spaţiilor de activităţi interioare din New York.
Coronavirus în România - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2021
Internațional
Comisia Europeană vede pandemii și în viitor: agenție cu 6 miliarde de euro
Peste o sută de şefi de stat şi de guvern, cum ar f Joe Biden, Jair Bolsonaro, Recep Tayyip Erdogan sau Boris Johnson ar putea participa personal la Adunarea Generale a ONU, dar regulile se aplică pentru toți.
Delegații care însoţesc liderii la Adunarea Generală sunt limitați la şapte, și doar patru dintre aceștia vor avea acces la amfiteatrul Adunării Generale, în timp ce nici un jurnalist nu a fost acreditat.
Anul trecut, sesiunea anuală a Adunării s-a desfăşurat online, fără ca vreun lider să vină la New York. Cei care nu vor veni anul acesta îşi vor ţine discursul printr-un mesaj video înregistrat dinainte.
Mesajul primăriei din New York a mai reamintit că masca este obligatorie în transportul public din statul New York şi că oraşul încurajează "cu fermitate" purtarea acesteia în toate spaţiile interioare.
Centrul de Medicină Legală - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2021
Coronavirus
Primul centru din lume specializat în studiul sindromului post-COVID, deschis în Rusia
Potrivit scrisorii, delegaţilor li se va cere, de asemenea, "să prezinte dovada vaccinării înainte de a putea mânca, bea sau face exerciţii fizice în incinta ONU şi pentru a participa la toate activităţile de divertisment şi recreere din New York".
Fluxul de știri
0