Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Primul centru din lume specializat în studiul sindromului post-COVID, deschis în Rusia

© Sputnik / Mihai CarausCentrul de Medicină Legală
Centrul de Medicină Legală - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2021
Abonare
Primul centru din lume specializat în studiul sindromului post-COVID a fost deschis în Rusia.
CHIȘINĂU, 16 sept – Sputnik. Un centru pentru studiul bolilor autoimune și al consecințelor provocate de coronavirus a fost deschis în cadrul clinicii Universității de Stat din Sankt Petersburg, relatează ria.ru.
”Primul centru din lume specializat în studiul bolilor autoimune și al consecințelor provocate de noul tip de coronavirus își începe activitatea în cadrul clinicii Universitatății de Cercetări în Medicină N.I. Pirogov din Sankt Petersburg”, este menționat în comunicat.
Vaccinare cu Sputnik V  - Sputnik Moldova, 1920, 07.09.2021
Coronavirus
Vom avea oare în Moldova vaccinare contra plată cu ”Sputnik V” – expert
Noul centru va reuni oameni de știință și medici de la Universitatea de Stat din Sankt Petersburg (Clinica Pirogov, precum și de la Facultatea de Medicină, de la Institutul de Biomedicină Translațională și Laboratorul de Mozaic Autoimunitar), precum și specialiști de la Universitatea Ariel (Israel) și de la Centrul pentru Boli Autoimune P. Zabludovici de la Universitatea din Tel Aviv.
Potrivit șefului Laboratorului de Mozaic Autoimunitar din cadrul Universității de Stat din Sankt Petersburg, directorului Centrului israelian pentru Boli Autoimune P. Zabludovici, președintelui Universității Ariel și academicianului de la Academia Națională de Arte și Științe din Israel Yehuda Shenfeld, 20 la sută din populația de pe glob suferă de boli autoimune. În același timp, coronavirusul este analizat și ca un factor nou în apariția acestora.
”Am stabilit că COVID-19 contribuie la dezvoltarea a cel puțin 18 boli autoimune. Un alt factor în apariția acestor boli sunt consecințele provocate de coronavirus, sindromul post-COVID, care de asemenea este un factor autoimun”, a spus Shenfeld.
Primul prorector al Universității, Elena Cernova, și-a exprimat încrederea că rezultatele cercetărilor efectuate în Laboratorul de Mozaic Autoimunitar din cadrul Universității de Stat din Sankt Petersburg vor fi aplicate în practică în noul centru, lucru care va permite soluționarea problemei privind reducerea riscului de complicații provocate de coronavirus.
Fluxul de știri
0