Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Statele Unite au numit Rusia cea mai mare amenințare militară din următorii zece ani

CC0 / tpsdave / White HouseCasa Albă
Casa Albă  - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2021
Abonare
Candidatul la funcția de ambasador al Statelor Unite ale Americii la NATO Smith: Rusia va fi principala amenințare în următorii zece ani.
CHIȘINĂU, 16 sept. - Sputnik. În viitorul previzibil, Rusia va rămâne principala amenințare militară la adresa NATO, a declarat Julianne Smith, care a fost nominalizată pentru postul de reprezentant permanent al SUA la Alianța Atlanticului de Nord, la o audiere care a avut loc în Congresul american.
"Rusia rămâne a fi cea mai mare amenințare geopolitică pentru regiunea euro-atlantică și va rămâne cu siguranță cea mai mare amenințare militară la adresa NATO pentru viitorul previzibil și, bineînțeles, pentru următorul deceniu", a spus Smith, fiind citat de RIA Novosti.
Din 2014, când s-a declanșat criza din Ucraina, Alianța Nord-Atlantică, a spus ea, a realizat multe în ceea ce privește consolidarea capacităților sale de a se opune Moscovei, dar mai sunt multe de făcut.
"Agresiunea rusă continuă, trebuie să tragem la răspundere Rusiei pentru toate acțiunile pe care le-a întreprins folosind tot instrumentarul de car dispune - fie că este vorba de capabilități convenționale, incursiuni în spațiul aerian NATO, acțiuni de înfricoșare sau atacuri cibernetice", a spus Smith.
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2021
Rusia
Lavrov a anunțat refuzul NATO de a dialoga cu Rusia pe chestiuni militare
De asemenea, ea a promis că, dacă va fi aprobată în funcția de ambasador american la NATO, atunci va colabora cu aliații și partenerii americani pentru a neutraliza consecințele nedorite pentru Statele Unite ale punerii în funcțiune a gazoductului de export a gazelor rusești Nord Stream 2.
Candidatul la postul de ambasador american la NATO a calificat Nord Stream 2 „o afacere proastă” și un „proiect geopolitic” care subminează securitatea energetică a Europei și, în primul rând, a Ucrainei.
În plus, Smith a adăugat că va continua să pună „întrebări dificile” Turciei și să o convingă de inadmisibilitatea achiziționării de sisteme de apărare antiaeriană S-400 din Rusia.
Manfred Weber - Sputnik Moldova, 1920, 13.09.2021
Internațional
Lider european: UE trebuie să își creeze propriile capacități militare
Fluxul de știri
0