Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pavel Midrigan: Pentru a-și atinge scopurile, SUA au inventat lupta cu terorismul - Video

© Sputnik / Mihai CarausPavel Midrigan
Pavel Midrigan - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2021
Abonare
Statele Unite ale Americii sunt cele care a inventat lupta cu terorismul mondial, dar alege căi incorecte față de restul lumii. Declarația a fost făcută în studioul Sputnik Moldova de către doctorul în politologie Pavel Midrigan.
CHIȘINĂU, 16 sept - Sputnik. Expertul Pavel Midrigan a fost invitatul emisiunii „Atitudini” de la Radio Sputnik Moldova, în cadrul căreia a vorbit despre actele de terorism din 11 septembrie 2001 din SUA, dar și despre cum Statele Unite ale Americii încearcă să lupte cu terorismul mondial.
„Dacă problema cea mare este terorismul, atunci hai să vedem cu ce mijloace noi luptăm cu terorismul. Prin urmare, ne oprim în a mai produce tancuri, submarine, avioane, rachete și fel de fel de alte mijloace și ne concentrăm la metodele de luptă cu terorismul. Fiindcă cu terorismul nu se luptă pe un câmp de luptă, ei nu ies în câmp deschis de luptă ca să dea o luptă clasică între două armate. În schimb, noi vedem că SUA își fortifică bazele militare, inclusiv în coastele noastre, România, Bulgaria, Polonia și alte state”, afirmă doctorul în politologie.
Deputați în Parlamentul Republicii  - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2021
Editoriale
Grosu, cu cea mai stupidă declarație după alegeri: Primim refugiați din Afganistan
Midrigan este de părere că în lupta cu terorismul nu sunt necesare baze militare, dar SUA anume că își fortifică bazele militare, iar prin asta încearcă să-și atingă scopurile, folosind metode incorecte pentru restul lumii, susține expertul. Doctorul în politologie a menționat că până nu demult, SUA invocau faptul că Coreea de Nord și Iranul sunt principalele surse ale terorismului, iar după ce lucrurile s-au mai limpezit în aceste state, SUA oricum nu renunță la tendința de a-și fortifica bazele militare.
Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2021
Internațional
Decizie dură: SUA impune vaccinarea obligatorie pentru o categorie largă din populație
„S-a ajuns la o înțelegere cât de cât cu Coreea de Nord, nimeni nu o mai prezintă ca un focar de terorism. S-a clarificat și cu Iranul, au semnat că nu mai produc, nu mai fac investigații cu bomba atomică și s-ar părea că a dispărut, însă tendința de a instala mijloace ofensive, baze militare nu s-a terminat, ci din contra s-au înmulțit. Adică, SUA chipurile luptă cu terorismul, această luptă a fost mimată, ca și în cazul războiul cu Irakul. SUA folosesc niște metode incorecte față de restul lumii pentru a-și atinge scopurile”, a menționat Pavel Midrigan.
Pavel Midrigan a mai declarat că NATO și Uniunea Europeană sunt ostatecii SUA. Totodată, el a menționat că SUA „produce moarte”, fiind prima țară în lume care produce armament, dat fiind că pentru această țară prevalează businessul. Astfel, fenomenul terorismul rămâne a fi o amenințare prezentă.
„Noi vedem că nici pe departe nu s-a terminat toată istoria în Siria, nu se știe pe ce cale și care va fi mersul în Afganistan. (...) Iată că vedem că de 20 de ani în Afganistan merg războaie, distrugeri și nu se știe ce e cu statul ăsta și cât va dura. (...) Dacă într-adevăr vrem pace, atunci trebuie să întreprindem pași concreți în direcția păcii”, a conchis Midrigan.
Casa Albă  - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2021
Internațional
Statele Unite au numit Rusia cea mai mare amenințare militară din următorii zece ani
Fluxul de știri
0