Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Decizie dură: SUA impune vaccinarea obligatorie pentru o categorie largă din populație

© AP Photo / Patrick SemanskyJoe Biden
Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele SUA Joe Biden a semnat un ordin executiv prin care li se impune tuturor angajaţilor statului să fie vaccinaţi împotriva Covid-19, fără a mai avea opţiunea de testare regulată
BRUXELLES, 10 sept – Sputnik. Președintele SUA Joe Biden a anunţat aseară, de la Casa Albă, reguli stricte privind vaccinarea în cazul angajaţilor statului, marilor angajatori şi personalului din sănătate.
Noile reguli vizează circa 100 de milioane de americani, aproximativ două treimi din forţa de muncă.
„Am fost răbdători, dar răbdarea noastră are o limită, iar refuzul vostru ne costă pe toţi”, i-a acuzat preşedintele SUA pe cei care nu se vaccinează.
Joe Biden a pretins că vorbește în numele americanilor vaccinaţi care ar fi tot mai „frustraţi” pentru că 80 de milioane de persoane nu s-au vaccinat în Statele Unite.
Planul lanst de Casa Albă prevede ca Departamentul de Muncă să ceară tuturor companiilor cu 100 sau mai mulţi angajaţi să se asigure că aceştia sunt fie vaccinaţi, fie testaţi săptămânal. Companiile ar putea fi amendate cu până la 14.000 de dolari pentru fiecare angajat dacă nu se conformează.
Ceremonia de deschidere a exercițiilor „Vest 2021” - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2021
Rusia
Exercițiile „Vest-2021” au început în Rusia și Belarus
Biden a semnat de asemenea un ordin executiv prin care devine obligatoriu ca toți angajaţii la stat să fie vaccinaţi împotriva Covid-19, fără opţiunea de testare regulată. Preşedintele a semnat un ordin complementar privitor la angajaţii contractorilor care fac afaceri cu Guvernul.
reşedintele a cerut și guvernatorilor să solicite vaccinarea personalului didactic şi auxiliar din şcoli.
În plus, Biden a anunţat că va cere celor 17 milioane de lucrători sanitari din unităţi care primesc fonduri din Medicare şi Medicaid să fie complet vaccinaţi, extinzând obligativitatea către spitale, aziluri şi centre de dializă din ţară.
De la începutul pandemiei, SUA au înregistrat mai mult de 40 de milioane de contaminări şi peste 650.000 de decese asociate Covid-19. Potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, 64% dintre adulţii americani sunt complet vaccinaţi. Mai mult de 75% au primit prima doză dintr-un ser anti-Covid.
Fluxul de știri
0