Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primarul din Trușeni și complicii săi vor sta 30 de zile după gratii

© Sputnik / Miroslav RotariИсправительное учреждение
Исправительное учреждение - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2021
Abonare
Primarului comunei Trușeni, arhitectului-șef și a fostului șef al unei întreprinderi municipale își vor petrece următoarele 30 de zile după gratii.
Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana au dispus 30 de zile de arest preventiv în privinţa celor trei invinuiți în dosarul "Primăriei Trușeni". Aceștia vor fi plasați în Penitenciarul nr.13. Anunțul a fost făcut de Centrul Național Anticorupție.
Молоток судьи - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2021
Societate
Procurorii vor mandate de arest pe numele primarului din Trușeni și a complicilor săi
Amintim că marți, CNA a anunțat că primarul comunei Trușeni, arhitectul-șef, fostul șef al unei întreprinderi municipale și un agent economic s-au ales cu dosare penale pentru corupere pasivă, activă și trafic de influență.
Aceștia au intrat în vizorul CNA după ce ofițerii au documentat un caz de corupție în rândul unor funcționari ai Primăriei pentru ca aceștia să elibereze acte permisive pentru legalizarea unui imobil.
Astfel, în urma cercetărilor, s-a stabilit că asemenea cazuri de corupție au fost multiple și că funcționarii ar fi pretins bani de la agenți economici și persoane fizice în schimbul eliberării certificatelor de urbanism pentru construcție și a altor documente pentru legalizarea unor imobile sau terenuri.
 валюта - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2021
Societate
Imagini exclusive: Cum se „hotărăsc” problemele în biroul primarului din Trușeni - VIDEO
Potrivit CNA, aceștia pretindeau sume între 500 și 1 000 de euro, dar s-au înregistrat și cazuri când funcționarii ar fi pretins și bunuri materiale (terenuri) în schimbul eliberării unor acte permisive.
Astfel, primarul comunei Trușeni, arhitectul-șef, fostul șef al unei întreprinderi municipale și un agent economic au fost reținuți. Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă până la zece ani de pușcărie.
Fluxul de știri
0