Oameni in etate - Sputnik Moldova, 1920
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procurorii vor mandate de arest pe numele primarului din Trușeni și a complicilor săi

Молоток судьи - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Procurorii vor arestarea primarului comunei Trușeni, arhitectului-șef și a fostului șef al unei întreprinderi municipale și urmează ca astăzi aceștia să ceară mandate de arest pe numele suspecților.
CHIȘINĂU, 15 sept - Sputnik. CNA anunță că procurorii urmează astăzi, 15 septembrie, să ceară mandate de arest pe numele primarului comunei Trușeni, arhitectului-șef și a fostului șef al unei întreprinderi municipale. Demersurile urmează a fi examinate de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Totodată, CNA a menționat că agentul economic, suspectat și el în dosarul dat, a încheiat un acord de recunoaștere a vinei și a fost eliberat.
Amintim că marți, CNA a anunțat că primarul comunei Trușeni, arhitectul-șef, fostul șef al unei întreprinderi municipale și un agent economic s-au ales cu dosare penale pentru corupere pasivă, activă și trafic de influență.
Aceștia au intrat în vizorul CNA după ce ofițerii au documentat un caz de corupție în rândul unor funcționari ai Primăriei pentru ca aceștia să elibereze acte permisive pentru legalizarea unui imobil.
 валюта - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2021
Societate
Imagini exclusive: Cum se „hotărăsc” problemele în biroul primarului din Trușeni - VIDEO
Astfel, în urma cercetărilor, s-a stabilit că asemenea cazuri de corupție au fost multiple și că funcționarii ar fi pretins bani de la agenți economici și persoane fizice în schimbul eliberării certificatelor de urbanism pentru construcție și a altor documente pentru legalizarea unor imobile sau terenuri.
Potrivit CNA, aceștia pretindeau sume între 500 și 1 000 de euro, dar s-au înregistrat și cazuri când funcționarii ar fi pretins și bunuri materiale (terenuri) în schimbul eliberării unor acte permisive.
Astfel, primarul comunei Trușeni, arhitectul-șef, fostul șef al unei întreprinderi municipale și un agent economic au fost reținuți. Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă până la zece ani de pușcărie.
Fluxul de știri
0