Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Imagini exclusive: Cum se „hotărăsc” problemele în biroul primarului din Trușeni - VIDEO

© Sputnik / Mihai Caraus валюта
 валюта - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2021
Abonare
Centrul Național Anticorupție a publicat imagini exclusive din biroul primarului din Trușeni care a fost reținut în această dimineață pentru corupere și trafic de influență. În video se vede cum primarul primea bani de la funcționari și discuta scheme.
CHIȘINĂU, 14 sept - Sputnik. CNA a făcut publice imaginile din biroul primarului comunei Trușeni. În video sunt mai multe secvențe din zile diferite, unde primarul discută cu subalternii Primăriei și punea la cale diferite scheme. Totodată, în imagini se observă cum primarul ridica banii ascunși de oameni de sub acte și claviatura calculatorului.

„- A să ajungem și la autorizație. Bossul a spus că dacă o să se hotărască ceva, el a spus „Noi ceva o să hotărâm”.

- Ceva. Ceva ce?

- Noi o să găsim o bucată, ceva acolo, ca să vă dea.

- Aha.

- Eu i-am spus: ”Dă să facem să fie omenește pentru toți. Nu firmei”

- Aha.

- Și el: „Bine, dar o să hotărâm. Ceva o să facem.”

- Pe când? După ce eu am să-i fac tot. Și după ce o să fie făcut tot, el pe urmă o să spună - ian пошла...”, conversația dintre primar și angajații Primăriei.

Mai jos puteți vedea întreaga conversație din biroului primarului din Trușeni.
Amintim că în această dimineață, CNA a anunțat că primarul comunei Trușeni, arhitectul-șef, fostul șef al unei întreprinderi municipale și un agent economic s-au ales cu dosare penale pentru corupere pasivă, activă și trafic de influență.
Aceștia au intrat în vizorul CNA după ce ofițerii au documentat un caz de corupție în rândul unor funcționari ai Primăriei pentru ca aceștia să elibereze acte permisive pentru legalizarea unui imobil.
Dosar penal, verdict, cătușe, gratii - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2021
Politică
Un primar a fost reținut pentru corupere și trafic de influență
Astfel, în urma cercetărilor, s-a stabilit că asemenea cazuri de corupție au fost multiple și că funcționarii ar fi pretins bani de la agenți economici și persoane fizice în schimbul eliberării certificatelor de urbanism pentru construcție și a altor documente pentru legalizarea unor imobile sau terenuri.
Potrivit CNA, aceștia pretindeau sume între 500 și 1 000 de euro, dar s-au înregistrat și cazuri când funcționarii ar fi pretins și bunuri materiale (terenuri) în schimbul eliberării unor acte permisive.
Astfel, primarul comunei Trușeni, arhitectul-șef, fostul șef al unei întreprinderi municipale și un agent economic au fost reținuți. Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă până la zece ani de pușcărie.
Fluxul de știri
0