Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

De astăzi au intrat în vigoare noi restricții epidemiologice – ce nu avem voie să facem

© Sputnik / Mihai CarausAmbulanța
Ambulanța - Sputnik Moldova, 1920, 11.09.2021
Abonare
Din 11 septembrie, participarea la evenimente de masă va fi posibilă doar la prezentarea anumitor documente.
CHIȘINĂU, 11 sept. - Sputnik. Începând cu 11 septembrie, cetățenii cu vârsta de peste 18 ani vor putea participa la evenimente publice numai la prezentarea anumitor documente. Măsuri intră în vigoare în conformitate cu decizia din 9 septembrie a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.
Medic  - Sputnik Moldova, 1920, 11.09.2021
Coronavirus
Ministerul Sănătății vrea să-i lipsească de indemnizații pe medicii nevaccinați
Potrivit deciziei CNESP, persoanele cu vârsta de peste 18 ani vor fi admise la spectacole, concerte, festivaluri, în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concert, a cluburilor de noapte, ringurilor de dans etc. doar la prezentarea unuia dintre următoarele documente, pe suport de hârtie sau în format digital:
certificatul de vaccinare împotriva COVID-19, cu schema completă de vaccinare, valabil după o perioadă de 14 zile de la finalizarea schemei de vaccinare;
rezultatul negativ al testului RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore;
concluzia medicală ce confirmă că persoana a suportat COVID-19 în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi (6 luni);
act confirmativ de prezență a anticorpilor anti-COVID-19, valabil pe durata a 90 de zile de la data efectuării investigației.
Amintim că, potrivit deciziei Comisiei, în perioada 10 septembrie - 30 octombrie 2021 în Moldova este instituită stare de urgență în sănătate publică la nivel național.
Ala Nemerenco - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Coronavirus
Nemerenco propune amenzi de 500 de mii de lei: Iată pentru ce încălcări - VIDEO
În curs de cinci zile de la data adoptării deciziei CNESP, Agenția Națională pentru Sănătate Publică va reactualiza instrucțiunile pentru activitatea în condiții de pandemie COVID-19 a unităților economice și sociale.
Totodată, autoritățile din domeniul ordinii publice și apărării naționale vor intensifica acțiunile de monitorizare a respectării măsurilor de prevenire și control a infecției COVID-19.
Comisia a dispus de asemenea ca Agenția Națională de Transport Auto, de comun cu Ministerul Afacerilor Interne, să sporească controalele efectuate în transport.
Fluxul de știri
0