Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Succesorul lui Vladimir Voronin la șefia PCRM: Cine va fi

© Sputnik / Mihai Caraus Выборы в парламент Молдовы 2021
 Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2021
Abonare
Liderul comuniștilor din Republica Moldova a vorbit despre un eventual succesor al său, la funcția de președinte al PCRM.
CHIȘINĂU, 10 sept – Sputnik. Lider al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova rămâne deocamdată Vladimir Voronin, iar o eventuală candidatură care să-l succeadă încă nu a fost propusă. Liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, a precizat în studioul Sputnik Moldova că el personal nu va propune pe nimeni.
„Eu nu o să propun pe nimeni. Poate o să facem un sondaj. Mi-aș dori ca cetățenii și cei care ne ascultă să vină cu propuneri, cine ar putea fi în această funcție”, a menționat Voronin.
Întrebat dacă ar accepta să conducă în continuare partidul, în cazul în care i se va propune, Vladimir Voronin a declarat că el nu va pleca din partid și că va activa în continuare pentru bunăstarea acestuia.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2021
Editoriale
De ce Sandu e mai bolșevică decât Dodon și Voronin
„Eu nu plec din partid. Mie până la sfârșitul vieții nu-mi va fi indiferent ce face Partidul Comuniștilor. Eu voi fi în partid și voi activa în structurile de partid”, a mai spus liderul comuniștilor.
Voronin a mai menționat că pentru el este o bucurie că în momentul când renunță la șefia PCRM, partidul se regăsește în Parlament.
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2021
Politică
Cum au comentat PCRM și PSRM înaintarea Nataliei Gavrilița la funcția de premier
După alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Partidul Comuniștilor a intrat în Parlament cu zece mandate de deputat. De menționat, comuniștii au format cu socialiștii un Bloc Electoral.
Fluxul de știri
0