Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum au comentat PCRM și PSRM înaintarea Nataliei Gavrilița la funcția de premier

© Sputnik / Mihai CarausȘedința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Deputatul din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Corneliu Furculița a susținut un briefing în care a vorbit despre înaintarea Nataliei Gavrilița la funcția de premier.
CHIȘINĂU, 30 iul - Sputnik. Comuniștii și socialiștii nu vor susține candidatura Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministru. Declarația a fost făcută de către deputatul Corneliu Furculiță în cadrul unui briefing.
„Orice candidat va fi, chiar și Natalia Gavrilița, care a avut deja două tentative în cadrul cărora nu a acumulat nici un vot măcar de la deputații ei, noi suntem într-o opoziție care va critica ferm și dur această guvernare și va taxa toate greșelile”, a spus Corneliu Furculiță.
El și-a exprimat regretul că șeful statului nu a venit la Parlament să poarte consultări cu deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, după ce ultimii au refuzat să meargă la Președinție.
„Am solicitat ca doamna președinte să vină la Parlament pentru consultări. Lucru absolut normal pentru o țară parlamentară. După cum vedem, acest lucru nu a avut loc. Probabil că doamna președinte consideră că trebuie să vină în Parlament doar pentru declarații care durează mai mult de 40 de minute și sunt pe alocuri sterile”, a menționat legislatorul.
 Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2021
Politică
Cine este Natalia Gavriția, candidatul la funcția de premier: Biografia și averea deținută
În această dimineață, președintele Maia Sandu a semnat decretul de desemnare a Nataliei Gavrilița candidat la funcția de prim-ministru.
Decretul a fost semnat după consultările cu fracțiunile parlamentare PAS și „ȘOR”, care s-au desfășurat în această dimineață. Comuniștii și socialiștii au refuzat să se prezinte la discuții cu șeful statului și au declarat că o așteaptă pe Maia Sandu la Parlament.
Amintim că președintele Maia Sandu a mai înaintat-o pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministru la sfârșitul lunii ianuarie a anului curent. Ea nu a primit însă votul de încredere al deputaților.
Fluxul de știri
0