Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Viktor Orbán: Ungaria și Serbia vor proteja Europa și Germania de imigranți

© AFP 2022 / ATTILA KISBENEDEKViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Premierul ungar Viktor Orbán a declarat la o conferință de presă comună cu premierul Serbiei, Ana Brnabic, că Ungaria și Serbia vor opri imigranții pentru a proteja Europa şi Germania.
BRUXELLES, 9 sept – Sputnik, Daniela Porovăț. În cadrul unei conferințe de presă comune cu premierul Serbiei, Ana Brnabic, Viktor Orbán a declarat că Europa trebuie protejată, deoarece eşecul american din Afganistan a creat o situaţie în urma căreia ar putea apărea un flux de milioane de imigranți.
Orbán crede că acest lucru se va întâmpla pe uscat, iar în această situație Serbia şi Ungaria se vor regăsi într-o poziţie extrem de dificilă.
"Dacă va exista un nou val de imigranți, Serbia şi Ungaria vor depune împreună eforturi pentru a opri imigranții şi pentru a proteja Europa şi Germania", a declarat premierul ungar Viktor Orbán.
Мигранты в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2021
Internațional
Președintele Turciei avertizează că țara sa nu va fi ”unitate de stocare a migranților”
Șeful Guvernului de la Budapesta a atas atenția că cei care au sprijinit până acum imigraţia – guverne, ONG-uri, organizaţiile tip Soros – susţin şi imigraţia din Afganistan, însă acest lucru este absolut contrar intereselor Ungariei şi Serbiei.
“Apărăm Serbia, apărăm Ungaria, ne apărăm pe noi înşine. Dar ştim cu toţii că aceşti imigranţi nu vor să trăiască în Serbia sau în Ungaria, ci doresc să ajungă în Germania. Astfel că, atunci când ne apărăm pe noi – atât acum, cât şi atunci când am mai făcut-o, de atâtea ori de-a lungul istoriei -, noi apărăm Europa. Şi vom face asta chiar dacă nu avem parte de niciun fel de recunoaştere, şi cu atât mai puţin de recunoştinţă”, a declarat premierul ungar.
De altfel, Orbán a arătat că se aşteaptă la o presiune imigraționistă semnificativă: în Afganistan există deja acum o masă de aproximativ 4 milioane de oameni aflaţi în migraţie internă, iar dacă aceştia vor găsi o cale de ieşire şi vor porni la drum, vor tranzita Turcia şi apoi îşi vor face apariţia în Serbia şi Ungaria.
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Internațional
Zaharova a avertizat Europa privind afluxul de refugiați din Afganistan
Viktor Orbán a mai arătat că istoria a demonstrat că atunci când partea interioară a Europei se afla în pericol, iar Europa trebuia protejată, “nu s-au grăbit niciodată să ne ajute”, ci ne-au desemnat o zonă de tampon.
“Asta au făcut timp de secole întregi. Şi nu văd niciun semn că acest mod de gândire s-ar fi schimbat”, a menționat premierul de la Budapesta, amintind că în timpul crizei din 2015, în timp ce Ungaria i-a apărat pe germani, aceştia i-au ”înjunghiat pe la spate în legătură cu statul de drept şi cu gardul de protecţie”.
Din această cauză, premierul spune că maghiarii pot conta doar pe ei înșiși, dar că sunt suficient de puternici pentru a face faţă acestei provocări.
Fluxul de știri
0