Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Zaharova a avertizat Europa privind afluxul de refugiați din Afganistan

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Purtătorul de cuvânt al Ministerului de rus de Externe, Maria Zaharova: Europa va fi acoperită de un val de refugiați afgani din cauza politicii NATO
CHIȘINĂU, 9 sept - Sputnik. Europa va suporta consecințele, dacă membrilor NATO le va reuși deschiderea granițelor Afganistanului cu țările vecine, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului de Externe rus Maria Zaharova.
Canalul de telegram "Дипломатический источник" (Diplomatic Source) a informat că țările occidentale încearcă să convingă țările vecine cu Afganistanul să găzduiască refugiați afgani.

„Dar acesta este un adevărat plan de dezastru dacă forțele NATO impun deschiderea granițelor Afganistanului cu țările vecine. Europa va suporta consecințele. Deși încă nu înțelege acest lucru, se pare”, a comentat Zaharova pe canalul său de Telegram.

Talibanii și-au intensificat ofensiva împotriva forțelor guvernamentale în urmă cu o lună, au intrat în Kabul pe 15 august și au anunțat a doua zi că războiul s-a încheiat. În noaptea de 31 august, armata americană a părăsit aeroportul din Kabul, punând capăt prezenței militare americane de aproape 20 de ani în Afganistan.
Refugiați afgani - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Analize și opinii
Refugiații afgani vor fi îndreptați de NATO către Moldova și Ucraina - expert rus
La 6 septembrie, talibanii au anunțat că Panjshir, ultima din cele 34 de provincii afgane, a intrat sub controlul lor. A doua zi a fost anunțată componența guvernului interimar al Afganistanului. Acesta va fi condus de Mohammad Hasan Akhund, care a fost ministru de Externe în timpul primei guvernări a talibanilor* și se află sub sancțiuni ONU.
* Organizație teroristă interzisă în Rusia
Fluxul de știri
0