Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: Șeful-adjunct al IGP și cel al INI au fost demiși

© Sputnik / Mihai CarausInspectoratul General al Politiei poliției IGP
Inspectoratul General al Politiei poliției IGP - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Abonare
Șeful-adjunct al Inspectoratului General de Poliție și cel al Inspectoratului Național de Investigații au fost demiși.
CHIȘINĂU, 9 sept - Sputnik. Marin Maxian a fost demis din funcția de șef adjunct al Inspectoratului General de Poliție. La fel, a fost demis din funcție și Oleg Pasat, șeful-adjunct al Inspectoratului Național de Investigații. Informația a fost făcută publică de Poliția Republicii Moldova.
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 08.09.2021
Politică
Încă o zi cu demisii și numiri la Guvern: Cine și de unde a plecat
„În contextul noilor politici din domeniul resurselor umane și a managementului instituțional, conducerea Inspectoratului General al Poliției a acceptat astăzi două demisii ale unor angajați cu funcții de conducere. Prioritatea de bază a instituției noastre este crearea unei echipe consolidate, care să activeze în beneficiul tuturor cetățenilor pentru a le oferi siguranța pe care și-o doresc”, este precizat în informarea de presă a Poliției Republicii Moldova.
Inspectoratul General al Politiei poliției IGP - Sputnik Moldova, 1920, 17.08.2021
Societate
IGP a rămas fără un șef adjunct: Din ce cauză a demisionat
Amintim, ieri, 8 septembrie, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune, președintele Parlamentului, Igor Grosu a declarat că aflarea lui Marin Maxian în funcția de șef – adjunct la IGP „este o rușine”.
„Este o rușine. Sper că el nu o să continue în această postură. Aflarea lui în instituția respectivă este foarte temporară. Mă adresez instituției, dacă astfel de specimene nu vor fi tolerate în sistem instituția va căpăta încredere. Oamenii ăștia trebuie să plece din sistem, iar dacă nu o fac singuri trebuie ajutați”, a declarat Grosu.
Marin Maxian este șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Anterior, Maxian a ocupat funcția de șef al INP. A fost, de asemenea, și șef al Direcției generale securitate publică a IGP.
Fluxul de știri
0