Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Toate serviciile publice, într-un singur Registru de stat

© Sputnik / Mihai CarausCentrul Multifuncţional Chişinău
Centrul Multifuncţional Chişinău - Sputnik Moldova, 1920, 08.09.2021
Abonare
Serviciile publice prestate de autoritățile din Republica Moldova vor fi înregistrate într-un singur registru de stat.
CHIȘINĂU, 8 sept – Sputnik. Toate serviciile publice prestate de autoritățile din Republica Moldova se vor regăsi într-un singur Registru de stat. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi hotărârea privind instituirea Sistemului informațional „Registrul de stat al serviciilor publice”.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 02.07.2021
Societate
A făcut sau nu Maia Sandu presiuni asupra directorului ASP - Ce spune Președinția
Viceprim-ministrului pentru digitalizare Iurie Țurcanu a precizat că acest registru, pe lângă serviciile publice prestate de autoritățile administrației publice centrale de specialitate, va include și servicii publice prestate de către autoritățile administrației publice locale.
De asemenea, noul sistem va permite eficientizarea și îmbunătățirea procesului de prestare a serviciilor publice, precum și constituirea unei baze informaționale pentru dezvoltarea Portalului guvernamental unic al serviciilor publice.
Centrul Multifuncţional Chişinău - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Societate
Mai multe servicii oferite de ASP se vor ieftini - Căsătoria ar putea fi din nou gratuită
Pentru primul an de creare a Registrului de stat al serviciilor publice vor fi alocate mijloace din Proiectul „Modernizarea serviciilor guvernamentale”, implementat de Agenția de Guvernare Electronică cu suportul Grupului Banca Mondială, costul fiind estimat la aproximativ 1,8 milioane de lei. Costurile anuale pentru administrarea Registrului sunt estimate la circa 300 mii lei, care vor fi alocați din bugetul de stat prin finanțarea centralizată a Agenției de Guvernare Electronică.
Fluxul de știri
0