Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai multe servicii oferite de ASP se vor ieftini - Căsătoria ar putea fi din nou gratuită

© Sputnik / Mihai CarausCentrul Multifuncţional Chişinău
Centrul Multifuncţional Chişinău - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Abonare
ASP urmează să modifice tarifele la mai multe servicii pe care le prestează, pentru a le reduce, iar unele, să le excludă.
CHIȘINĂU, 3 sept – Sputnik. Mai multe servicii oferite de Agenția Servicii Publice se vor ieftini sau vor deveni din nou gratuite. Cu un anunț în acest sens a venit șeful ASP, Mircea Eșanu.

”Suntem în prim proces de revizuire a listei celor 265 de servicii pe care le oferă astăzi ASP. În termini foarte scurți noi vom reveni la tarifele inițiale înainte de scumpirea care a fost operată de Guvernul Chicu, cel puțin la serviciile la termen ordinar”, a comunicat Eșanu.

Șeful ASP a mai menționat că, în curând, căsătoria va deveni din nou gratuită, iar tariful pentru prima înmatriculare a mașinii va fi micșorat cu 200 de lei.
Centrul Multifuncţional Chişinău - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2021
Societate
Agenția Servicii Publice a explicat creșterea tarifelor: Cât costă acum actele
”Așa cum căsătoria, de exemplu a fost gratuită înainte de scumpire și acum reprezintă 250 de lei, va reveni ca serviciu gratuit în termen ordinar. Prima înmatriculare a automobilului care acum este 600 de lei, va reveni la prețul de 400 de lei. Aceste revizuiri vor fi foarte curând”, a comunicat șeful ASP, Mircea Eșanu.
Totodată, Eșanu a precizat că tarifele pentru zeci de servicii pe care le prestează ASP vor fi reduse, iar unele chiar excluse, ”pentru a scoate povara financiară de pe cetățeni”.
”Avem deja 31 de servicii care pot fi solicitate de către cetățeni de la ASP și pot fi furnizate electronic și livrate prin M Delivery”, a mai adăugat șeful ASP.
Amintim că la începutul lunii iunie a acestui an, prețul la serviciile oferite de ASP pentru întocmirea unor acte a crescut. Atunci, agenția a precizat că majorările au fost aprobate de Guvern în decembrie 2020, iar apoi documentul a fost publicat în Monitorul Oficial.
Fluxul de știri
0