Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Golovatiuc despre funcția de ambasador în Rusia: Au fost stabilite relații bune

© Photo : Facebook / Владимир ГоловатюкВладимир Головатюк
Владимир Головатюк - Sputnik Moldova, 1920, 08.09.2021
Abonare
De astăzi, Vladimir Golovatiuc, nu mai este ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă.
CHIȘINĂU, 8 sept – Sputnik. În conformitate cu decretul Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, și cu ordinul ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, funcția de ambasador al țării noastre în Rusia a devenit vacantă. Precizarea a fost făcută de fostul ambasador Vladimir Golovatiuc pe pagina sa de Facebook. Potrivit lui, statalitatea și rezistența economiei Republicii Moldova pot fi asigurate, în mare măsură, doar prin menținerea și consolidarea relațiilor cu Federația Rusă.
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2021
Politică
Doi ambasadori au fost rechemați din funcție: Cine sunt
„În timpul îndeplinirii mandatului, au fost stabilite relații bune cu autoritățile centrale și regionale ale Federației Ruse, ceea ce reprezintă o bază bună pentru construirea unor relații reciproc avantajoase între Moldova și Rusia și îi va permite succesorului meu să se asigure că țările noastre sunt mai apropiate”, a scris Golovatiuc.
Golovatiuc mai scrie că businessul moldovenesc ar putea concura cu furnizorii străini.

„Pe baza experienței personale a contactelor cu reprezentanții autorităților regionale, pot declara că rușii știu, țin minte și preferă produsele moldovenești. Prin urmare, afacerea noastră poate concura cu succes cu furnizorii străini”, a mai spus Vladimir Golovatiuc.

Golovatiuc a menționat, de asemenea că fără gazele rusești economia moldovenească nu poate funcționa. La fel, fostul ambasador este de părere că cel mai important pentru Republica Moldova este asigurarea stabilității politice, predictibilității, pragmatismului și echilibrului politicienilor, atât interni cât și străini. Acesta mai spune că este gata în continuare să contribuie la dezvoltarea relațiilor cu Federația Rusă în beneficiul Republicii Moldova și al cetățenilor ei.
Vladimir Golovatiuc - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Politică
Vladimir Golovatiuc ar putea fi demis: MAEIE solicită rechemarea
Amintim, Victor Golovatiuc a fost recent rechemat și demis din funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă. Vladimir Golovatiuc ar fi fost implicat într-un scandal sexual. Acesta este învinuit de o angajată a Ambasadei Republicii Moldova la Moscova de hărțuire sexuală. Ulterior, ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă a fost rechemat pentru consultări și evaluarea activității misiunii diplomatice de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.
Fluxul de știri
0